Skocz do zawartości
Ivnz

Amd Phenom Ii I Asus M3a78

Rekomendowane odpowiedzi

Nie zbyt się znam na sprzęcie więc kupiłem CDA i przejżałem te ich konfiguracje komputerowe bo czas odświeżyć blaszaka. I tak jak w temacie patrzyłem za prockiem AMD Phenom II triple-core 710 Box AMD3 oraz płycie Asus M3A78. Lecz z specyfikacji wynika że płyta ma gniazdo AMD2 w momencie gdy procek potrzebuje AMD3 więc o co chodzi? A taka konfiguracja była w CDA. Walneli się?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosił bym o szybkie tłumaczenie bo wszystko wraz nową obudową mam już w koszyku i zamierzam zamawiać tak by mieć to jak najszybciej.

1 x PROCESOR AMD PHENOM II X3 710 TRIPLE CORE(AM2+,95W) = 490,15zł

1 x PŁYTA GŁÓWNA AM2+ ASUS M3A78 RS780D = 322,93zł (zastanawiam się nad tą z wbudowaną kartą graficzną dorzucę te 60 zł i będę miał zamiennik Gforce 660 GT do czasu aż nie kupię normalnej)

1 x OBUDOWA AEROCOOL - ZeroDegree (G0453) Czarna = 298,00zł

Jak sprawdzić jaki mam zasilacz bo nie wiem czy zostawić.

BTW. Obecnie posiadam AMD Athlon 64, 2015 MHz (10 x 202) 3200+

Nie wiem czy można go podkręcać?

Edytowane przez Ivnz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ma tylko 15A na linii 12v ;/ bałbym się na tym puszczać jakiś nowszy konfig a co dopiero Phenoma II. Kupiłbym na twoim miejscu ModeComa MC 350 ATX 2.0 a dopiero potem przesiadka na Am2+. Płyte wziąłbym ASrock 780GXH lub MSI na 780/Gigabyte U770

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu nawet nie chodzi o moc tych produktów zasilaczopodobnych, tylko o brak zabezpieczeń, słabą kontrole jakości, fatalną jakosć podzespołów z których są wykonane. Efekt to śmierc nie tylko zasilacza, ale czesto i inych podzespołów w komputerze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O tej płycie nie wiele wiem (nowy model), ale zastanawiam się dla czego wybierasz płyty na AMD 770? AMD 780g jest nie wiele droższy a zintegrowana karta graficzna może się przydać w razie W. :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc tak....zdecydowałem się ostatecznie na:

Asus M4A78 PRO

AMD Phenom II X3 720 Black Edition BOX

AEROCOOL - ZeroDegree

ModeCom MC-350ATX 2.0 PFC

W najbliższym czasie planuje również kupić nową pamięć ram ale to w swoim czasie.

Podziękowania dla wszystkich którzy wzieli udział w dyskusji a w szeczgólności svende o już wie czemu ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi