Ivnz Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 Nie zbyt się znam na sprzęcie więc kupiłem CDA i przejżałem te ich konfiguracje komputerowe bo czas odświeżyć blaszaka. I tak jak w temacie patrzyłem za prockiem AMD Phenom II triple-core 710 Box AMD3 oraz płycie Asus M3A78. Lecz z specyfikacji wynika że płyta ma gniazdo AMD2 w momencie gdy procek potrzebuje AMD3 więc o co chodzi? A taka konfiguracja była w CDA. Walneli się? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 Ta płyta jest zgodna z AM3 tak że nie ma się co martwić o to że nie pasuje. Jednak na twoim miejscu wybrałbym ascrocka z zestawów Miguela Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ivnz Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 (edytowane) Prosił bym o szybkie tłumaczenie bo wszystko wraz nową obudową mam już w koszyku i zamierzam zamawiać tak by mieć to jak najszybciej. 1 x PROCESOR AMD PHENOM II X3 710 TRIPLE CORE(AM2+,95W) = 490,15zł 1 x PŁYTA GŁÓWNA AM2+ ASUS M3A78 RS780D = 322,93zł (zastanawiam się nad tą z wbudowaną kartą graficzną dorzucę te 60 zł i będę miał zamiennik Gforce 660 GT do czasu aż nie kupię normalnej) 1 x OBUDOWA AEROCOOL - ZeroDegree (G0453) Czarna = 298,00zł Jak sprawdzić jaki mam zasilacz bo nie wiem czy zostawić. BTW. Obecnie posiadam AMD Athlon 64, 2015 MHz (10 x 202) 3200+ Nie wiem czy można go podkręcać? Edytowane 27 Marca 2009 przez Ivnz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 Musisz zajrzeć do środka, by sprawdzić zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ivnz Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 Dobra rada nie jest zła ... Po otworzeniu była tylko jedna nalepka więc zrobiłem zdjęcie i zamieszczam oraz czekam na opinię. Etykietka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 Zasilacz do wymiany przy najbliższych zakupach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maxsp2 Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 zasilka z czarnej listy ... Jezli nie bedziesz mial karty graficznej to powinen starczyc .. ale wolabym go zmienić na PENTAGRAM 430W. Najtańsza opcja bedzie tu modecom mc 350.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 (edytowane) To ma tylko 15A na linii 12v ;/ bałbym się na tym puszczać jakiś nowszy konfig a co dopiero Phenoma II. Kupiłbym na twoim miejscu ModeComa MC 350 ATX 2.0 a dopiero potem przesiadka na Am2+. Płyte wziąłbym ASrock 780GXH lub MSI na 780/Gigabyte U770 Edytowane 27 Marca 2009 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ivnz Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Dlaczego moc zasilacza jest tak ważna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Tu nawet nie chodzi o moc tych produktów zasilaczopodobnych, tylko o brak zabezpieczeń, słabą kontrole jakości, fatalną jakosć podzespołów z których są wykonane. Efekt to śmierc nie tylko zasilacza, ale czesto i inych podzespołów w komputerze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ivnz Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 @Fredek czemu polecasz właśnie te płyty a nie asus'a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeDpl Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Użytkownicy tego Asusa bardzo często skarżą się na piszczące cewki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ivnz Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 A co powiecie o M4A78? Zasilacz już w drodze zdecydowałem się na ModeComa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeDpl Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 O tej płycie nie wiele wiem (nowy model), ale zastanawiam się dla czego wybierasz płyty na AMD 770? AMD 780g jest nie wiele droższy a zintegrowana karta graficzna może się przydać w razie W. :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ivnz Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Znaczy właściwie to myślałem właśnie o modelu M4A78 pro ze względu na zintegrowaną kartę. Wybrałem również obudowę AEROCOOL - ZeroDegree. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 M4A78 Pro jest na 780G Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ivnz Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Więc tak....zdecydowałem się ostatecznie na: Asus M4A78 PRO AMD Phenom II X3 720 Black Edition BOX AEROCOOL - ZeroDegree ModeCom MC-350ATX 2.0 PFC W najbliższym czasie planuje również kupić nową pamięć ram ale to w swoim czasie. Podziękowania dla wszystkich którzy wzieli udział w dyskusji a w szeczgólności svende o już wie czemu ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...