kubolin Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 witam mam pytanie po starym kompie zostało mi asusk8n+athlon64 3000+2gb ram. myślałem żeby z tego złożyć serwer multimedialny czyli udostępnianie filmów muzyki itd. na 4 komputery znajdujące się w domu + e mule i torent do tego był by pewnie doszedł napęd dvd silm i dysk twardy sata + jakaś stara grafika wszystko działało by pod kontrolą ubuntu server albo windowsa 2003 moje pytanie brzmi czy z tych części opłaca się złożyć taki serwer czy lepiej sprzedać i kupić inne drugie moje pytanie brzmi ile taki pc pobierałby prądu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukIT Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 A po co ci systemu serwerowe wystarczy że zwykłego XP-ka zainstalujesz i będzie działać jak ta lala. Sprzęt jest OK wystarczy na pewno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubolin Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 (edytowane) ok a ile taki serwer będzie wat pobierał polećcie mi jakiś zasilacz ważne żeby był stabilny(w miare ) i mały bo obudowa będzie mojego projektu gdzie priorytetem jest wielkość Edytowane 28 Marca 2009 przez kubolin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...