Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, szukam jakiegoś dobrego zestawu głośników w rozsądnej cenie. Zainteresowały mnie produkty firmy Genius, bo są stosunkowo tanie i mają dobrą opinię. Głośniki będą mi służyć przede wszystkim do słuchania muzyki, dlatego interesują mnie zestawy 2.0 lub 2.1. Moja muzyczna biblioteka składa się głównie z gatunków takich jak Rap, R&B, Soul, Jazz i Rock (w kolejności malejącej). Zależy mi na jak najlepszej jakości dźwięku i wyrównanym paśmie. Proszę o propozycje najlepiej ze sklepu Reactor.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może nie tyle pisz o marce, co o budżecie.. Bo na chwilę obecną to potrafię Ci tylko powiedzieć że zdecydowanie dla CIebie dobre głośniki 2.0. Ale czy to będą gienki 2000X/3000A, czy może microlab Solo 7C to już kwestia pieniędzy które chcesz/możesz wydać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O Vigoolach jest wzmianka na mp3store: http://forum.mp3store.pl/index.php?showtop...50&start=50

W zasadzie można zaryzykować, choć wybór 2000X/3000A jest pewniejszy - masz bardzo dużą bazę recenzji i opinii ze względu na popularność tych głośników. Vig jest niestety nowym narybkiem i mało się o nim wie/mówi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój budżet to ok. 300zł, więc Microlaby odpadają. Powiedzcie mi proszę jak w porównaniu do nich wypadają Vigoole C2038.

Nie widziałem jeszcze opinii na temat C2038, jest charakterystyka z IXBT:

Dołączona grafika

Widać duży zapad, może to być spowodowane podłączeniem tweeterów w przeciwfazie, tak jak wyczytałem odnośnie modelu C2149 i jego odpowiednika Gembird WC-049HQ > http://translate.google.pl/translate?prev=...=auto&tl=pl

Jednakże wszystkie te drobiazgów, w porównaniu z porażką w połowie wydajności. Jak się okazało, ten błąd jest z powodu błędów projektowych, które są nieprawdziwe fazirovke głośniki. Problem po prostu na to wszystko, musisz odwrócić drutów na wysokotonowego. W rezultacie częstotliwość odpowiedzi uksztaltowal, brak poziomów, a nie całkowitej jednorodności nie przekracza 2,5 dB. Istnieją niepotwierdzone informacje, że firma od dawna Vigoole znalazł błąd, a nowa wersja kolumny on poprawiony. Szkoda, że w naszym przypadku, które zostały przeprowadzone znaczące udoskonalenia w wersji podstawowej nadal zatesalsya taki negatywny. Problem jest, i myślę, że producent zdecyduje to jak najszybciej. Jeśli stanie się właścicielem WC-049HQ lub S2149, a tym samym uczucia przesłuchania dotyczyły nieprawidłowości w górę środku, po prostu perepayayte drutów do HF-głów (wystarczy zmienić ich miejsc).

Przełączenie wysokotonowców dało zmiany na charakterystyce i eliminację tej "dziury":

Dołączona grafika

Domyślam się, że w C2038 może być podobnie.

Odnośnie trochę droższego C2039 spróbuj rozczytać to > http://translate.google.com/translate?prev...=auto&tl=pl. Ktoś tam się bardzo dobrze o nich wypowiada.

Edytowane przez elektrykk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm, pytałem w przyklejonym temacie o głośnikach komputerowych i wychodzi na to, że C2038 różnią się od C2039 tylko kolorem obudowy. W specyfikacji różnic nie widać, wysłałem maila do infosoftu, może oni coś wiedzą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

elektrykk, mógłbyś mi przybliżyć o co chodzi w tym przełączeniu tweeterów? Łatwo coś takiego zrobić, dużo przy tym roboty? Na elektryce nie znam się w ogóle, ale widzę, że taki zabieg sporo poprawia, więc jeśli kupię Vigoole to prawdopodobnie zdecyduję się również na ten zabieg.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

elektrykk, mógłbyś mi przybliżyć o co chodzi w tym przełączeniu tweeterów? Łatwo coś takiego zrobić, dużo przy tym roboty? Na elektryce nie znam się w ogóle, ale widzę, że taki zabieg sporo poprawia, więc jeśli kupię Vigoole to prawdopodobnie zdecyduję się również na ten zabieg.

Kable od głośników wysoko tonowych należy odlutować i zamienić + z - ,to wszystko .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze, że w łatwy sposób można wyeliminować ten błąd. Na razie myślę o Vigoolach i Geniusach SP-HF2000X. W przeszłości miałem Logitechy X-230 (bas zalewał wszystko inne) i GigaWorksy T20 (czysty dźwięk, niezła średnica i góra, ale brak basu), a ostatnio GigaWorksy T40 Series II (czysty dźwięk, ładna średnica i góra, basu minimalnie za mało) i właściwie nie wiem czy przejście z T40-tek na Geniusy nie byłoby lekkim krokiem w tył... Chyba dla spokoju wybrałbym Vigoole, ale jeszcze się nad tym zastanowię.

Edytowane przez Jonatan007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi