Skocz do zawartości
Rafal2228

Chłodzenie Procka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zastanawiałem się ostatnio nad wymianą pasty i chłodzenia fundusz jaki posiadam to 100zł (jeśli będzie coś lepszego o niewiele większej cenie to wezmę). Posiadam procesor e2180 boksowe chłodzenie (pasty tam już chyba nie ma xD), płytę główną Asusa "P5K SE P35" socket 775 i zasilacz tylko nie wiem jaki ;/ opisanego go mam jako "Zasilacz do obudowy Chieftec 400W bulk" i tak:

Jako pastę myślałem żeby brać : Arctic Cooling MX-2

a chłodzenie : Arctic Cooling Freezer 7 PRO

i tu nasuwa mi się pytanie czy wicie jakie chłodzenie i jaka pasta mogłyby być lepsze i w podobnej cenie?

A co do zasilacza to jest jakaś petarda czy mogę być spokojny? Jakby co to reszta sprzętu :

RAM : 2x1GB Kingston 667Mhz CL5

Grafika : GeForce 8800GS Asus 384MB PCI-E

HDD : Seagate Barracuda 250GB 7200.10

Obudowa : CoolerMaster Elite 333

Do tego idzie nagrywarka i czytnik kart

Ps. Zapomniałem jeszcze dodać, że zależy mi na tym aby chłodzenie nie było zbyt głośne ;]

Edytowane przez Rafal2228

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm dzięki za podpowiedź i chyba wezmę te produkty (tylko że wolałbym z jednego miejsca bo przyjdą razem i mniej wyjdę na przesyłce) ;]

A tak dla pewności to te produkty :

Zalman ZM-STG1

Pentagram Freezone HP-120

??

To nie jest w złym dziale?

Ups ... mój błąd ;] Dopiero teraz zauważyłem że jest od chłodzenia inny dział sry ;]

Edit.2. A zapomniałbym czy ślady starej pasty da się usunąć zmywaczem do paznokci lub czymś takim??

Edytowane przez Rafal2228

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi