Skocz do zawartości
REVVO

Bloki Nb I Sb Od Koolance

Rekomendowane odpowiedzi

Nawet wliczając koszty przesyłki wychodzi mniej więcej 350 zł czyli tyle co 2 bloki EK z przesyłka z Polski , przy czym bloki Koolace są dużo ładniejsze . Natomiast moje pytanie było skierowane co do wydajności tych bloków , czy są porównywalne z blokami od EK ?

Edytowane przez REVVO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10/13 raczej się zmieszczą, z 10/16 będzie już gorzej.

Nie zmieszczą się - tam nie wchodzą nawet złączki kulansa - przez to na zdjęciach są takie mikrochoinki ;). Jeśli chodzi o wydajność to bez przesady - każdy w zasadzie bloczek jest w stanie wystarczajaco schłodzić SB czy NB. Te koolance'y na pewno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli interesują cię testy tych bloków to gość z UK - Trubritar je testował. Zresztą pokazał to nawet (jak zwykle) na YouTube. Masz tu link na jego stronę z filmami: http://www.youtube.com/user/trubritar

Przepraszam, że nie dałem bezpośredniego linku ale facet produkuje mnóstwo filmów z testami - spróbuj poszukać sam a z pewnością trafisz jeszcze na inne ciekawostki. Proponuję również odwiedzić jego witrynę: http://www.trubritarforums.com

Bloki nie porażają funkcjonalnością, ale fakt - ładnie się prezentują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgazda sie - z tym, że kątówki fesera nie wejdą. Może BP. Chciałem swego czasu kupić komplet bloków koolance'a i jedyny blok NB, który pomieści 2 duże złączki to ten CLICK. Miała być do tego zapinka zasłaniajaca złotą podstawę, ale miałem poważne kłopoty ze sprowadzeniem tego, więc się poddałem. Poza tym musiałbyś sprawdzić czy ten blok Ci wejdzie na płytę. Tu masz wymiary tego ostatniego bloku: CLICK, do tych dwóch, które Cie interesuja niestety nie mam, ale są one sporo mniejsze, więc dokładnie sprawdź zanim kupisz. Jest jeszcze taka możliwość CLICK.

Edytowane przez Subvoice

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi