REVVO Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 Witam , mam następujące pytanie czy opłaca się kupować bloki na NB i SB od Koolance z eBay USA ? Chodzi o te bloki : http://cgi.ebay.com/Koolance-Chipset-Water...34.c0.m14.l1262 http://cgi.ebay.com/Koolance-CHC-120-MB-no...34.c0.m14.l1262 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 Musisz wziąć jedno pod uwagę - oprócz kosztów przesyłki, rzecz jasna, które wyjdą Cię prawie tyle co ten blok. Jeżeli zamierzasz użyć dużych złączek typu feser 10/13 to zapomnij. Nie zmieszczą się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaVkA Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 10/13 raczej się zmieszczą, z 10/16 będzie już gorzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REVVO Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 (edytowane) Nawet wliczając koszty przesyłki wychodzi mniej więcej 350 zł czyli tyle co 2 bloki EK z przesyłka z Polski , przy czym bloki Koolace są dużo ładniejsze . Natomiast moje pytanie było skierowane co do wydajności tych bloków , czy są porównywalne z blokami od EK ? Edytowane 29 Marca 2009 przez REVVO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 10/13 raczej się zmieszczą, z 10/16 będzie już gorzej. Nie zmieszczą się - tam nie wchodzą nawet złączki kulansa - przez to na zdjęciach są takie mikrochoinki ;). Jeśli chodzi o wydajność to bez przesady - każdy w zasadzie bloczek jest w stanie wystarczajaco schłodzić SB czy NB. Te koolance'y na pewno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Jeśli interesują cię testy tych bloków to gość z UK - Trubritar je testował. Zresztą pokazał to nawet (jak zwykle) na YouTube. Masz tu link na jego stronę z filmami: http://www.youtube.com/user/trubritar Przepraszam, że nie dałem bezpośredniego linku ale facet produkuje mnóstwo filmów z testami - spróbuj poszukać sam a z pewnością trafisz jeszcze na inne ciekawostki. Proponuję również odwiedzić jego witrynę: http://www.trubritarforums.com Bloki nie porażają funkcjonalnością, ale fakt - ładnie się prezentują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 No, maja jedną bardzo fajną zaletę - są okrągłe, więc możesz nimi kręcić i króćce ustawić jak chcesz. Czasami może się to bardzo przydać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REVVO Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Czyli o wężach 10/13 mogę zapomnieć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Czyli o wężach 10/13 mogę zapomnieć ? Raczej nie. Zawsze możesz zastosować "kątówki" 90 lub 45. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 (edytowane) Zgazda sie - z tym, że kątówki fesera nie wejdą. Może BP. Chciałem swego czasu kupić komplet bloków koolance'a i jedyny blok NB, który pomieści 2 duże złączki to ten CLICK. Miała być do tego zapinka zasłaniajaca złotą podstawę, ale miałem poważne kłopoty ze sprowadzeniem tego, więc się poddałem. Poza tym musiałbyś sprawdzić czy ten blok Ci wejdzie na płytę. Tu masz wymiary tego ostatniego bloku: CLICK, do tych dwóch, które Cie interesuja niestety nie mam, ale są one sporo mniejsze, więc dokładnie sprawdź zanim kupisz. Jest jeszcze taka możliwość CLICK. Edytowane 1 Kwietnia 2009 przez Subvoice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tygrysiek Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 (edytowane) Sprawdz tutaj...moze bedzie twoja plyta glowna wylistowana to bys mniej wiecej wiedzial czy blok wejdzie czy nie. Koolance - tabela kompatybilności Edytowane 1 Kwietnia 2009 przez Tygrysiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Uwaga na tą listę - wiekszość pozycji jest oceniana na oko (visual). To może zaboleć tak jak w przypadku DFI DK X48 - tam np nie ma prawa się zmiescic blok CPU-340 z fabryczna zapinką - za blisko radiator od mofów, więc uwaga! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...