Skocz do zawartości
Robert___K

Gainward GeForce 3 Ti-200

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

W najbliższych dniach zamierzam kupić Gainward GeForce 3 Ti-200 i zastanawiam się nad dwoma wersjami z 64 lub 128 RAM. Z tego co czytałem na forum Gainward 64 RAM ma kości 3,8 natomiast 128 ma kości 4.

Czy w chwili obecnej mój komp wykorzystał by w całości 128 RAM ?

Co lepiej kupić i oczywiście który z powyższych GeForce`ów lepiej się kręci ?

Proszę o rady

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak więc myślę konkretnie o modelu Gainward GeForce 3 Ti/450 64 MB Golden Sample.

Jeżeli chodzi o kasę to w grę wchodzi suma 500 zł.

Natomiast co do Radeonów to czytając forum zauważyłem,że jest z nimi trochę problemów, chociażby

przy samym zakupie karty. Mówiąc wprost - trzeba wiedzieć !dokładnie! co kupić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jonathan... 6000 w 3dmarku? gdzie? kiedy? ja na sprzecie podobnym do twojego xp1700@12x166 i Palit GF3ti200 128mb w 3dmarku2001 default mam ok. 9800pkt. - troche do daleko od 6000....

Jak gf3 to wersje 64mb - te 128mb i tak sie marnuje... (ja mam bo innej nie mieli)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak więc myślę konkretnie o modelu Gainward GeForce 3 Ti/450 64 MB Golden Sample.

...

a dozbierac 90 zl nie mozesz (lub dorzucic kase za obecna karte)

jakbys mogl to bierz Creative GeForce 4 Ti4200 64MB AGPx4 (w sumie to MSI ale z naklejka CL na wentylatorku) - w sklepie kosztuje 588zl na gieldzie pewnie taniej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Natomiast co do Radeonów to czytając forum zauważyłem,że jest z nimi trochę problemów, chociażby

przy samym zakupie karty. Mówiąc wprost - trzeba wiedzieć !dokładnie! co kupić.

Ten GF3 TI450 GS ma pamieci 4ns. tylko GF3 TI500(ale te prawdziwe, a nie te ti500 wg oznaczen Gainwarda) mialy 3,8ns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://service.futuremark.com/compare?2k1=5215466

Tyle na G3Ti200 wycisnąłem.

Mój zestawik wyciska ok. 8500 pkt.

Jak widać mam GF3 Ti200 (wer."500") 128MB.

Bardzo fajnie się kręci - próbowałem nawet 260/580 i chodzi stabilnie kilka pętel Marka bez artefaktów. Wyżej się już zacina przy standardowym chłodzeniu.

Prawda jest taka, że karta jest jeszcze bardzo wygajna, wszystkie nowe gierki płynnie chodzą ( no może oprócz Dooma III na standardowych ustawieniach - do 15 fps!!!).

W MAfii np. na full ustawieniach w rozdz. 1024x768 nie schodzi poniżej 25 fps, podobnie na full wychodzi M Flight Simultor 2002.

Bierz tę z 128 lub 64 MB, nie ma wiąkszej różnicy, ale z naciskiem na 128 MB. Nie kręci się wcale gorzej od 64 MB a zapas pamięci zawsze się przyda.

Oczywiście lepiej jest trochę dołożyći brać Ti 4200 dowolnej firmy.

Wychodzi ok. 10000pkt na moim kompie z lekkim podkręceniem.

Na koniec dodam profilaktycznie, żebyś się czymał z daleka od wszelkich GF4 MX, ale o tym każdy dzieciak na tym forum wie.

PS. Gainward wypuścił kiedyś jeszcze model o handlowej nazwie GF Ti550. jest to właśnie pełna 500-tka. Jest to z pewnością najlepszy GF3 i jakbyś mógł go dostać to jego BIERZ !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam ta karte i na starej plycie(shuttle ak32a) po podkrecenu grafy do 250/550 mialem 9253pkt. tyle ze zauwazcie ze ta mobo to byl via kt266a, niedlugo podam wyniki z epoxa i proca puszczonego chyba na2600XP.....

P.S porc to wtedy byl AXP 2200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gainward GF3 GS 450 PowerPack - czyli Ti 200 Golden Sample - ma pamiątki 3.8, a nie 4ns jak ktoś pisał. Sam taką mam i wiem co jest napisane jak byk na opakowaniu. Pamiątki 3.6 ma GF3 Ti550 GS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gainward GF3 GS 450 PowerPack - czyli Ti 200 Golden Sample - ma pamiątki 3.8, a nie 4ns jak ktoś pisał. Sam taką mam i wiem co jest napisane jak byk na opakowaniu. Pamiątki 3.6 ma GF3 Ti550 GS.

zkad wiesz??? zawsze myslalem ze moj gainward ma 4,0ns.......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten GF3 TI450 GS ma pamieci 4ns. tylko GF3 TI500(ale te prawdziwe, a nie te ti500 wg oznaczen Gainwarda) mialy 3,8ns

nie wiem jakie pamieci ma moj ale kreci sie jak w podpisie

widzialem na stronie gainwarda specyfikacje ktora mowila o 3.5ns chyba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

az sprawdzilem na polskiej stronie

Gainwarda podaja w jednym miejscu ze GF3 Ti/450 Golden Sample ma pamieci 3.5ns

patrzac na wyniki podkrecania mojego egzemplarza jestem sklonny uwierzyc a to ze nie osiagnela teoretycznych 571MHz skladam na zbyt niskie napiecie zasilajace

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...