Skocz do zawartości
Robert___K

Gainward GeForce 3 Ti-200

Rekomendowane odpowiedzi

W modelu jaki miałem czyli Gainward GF3 Ti200 64MB DDR PP Ti/450 TV GS pamiątki mi poszły na 574MHz a core na 263MHz. Może jakiś wyjątkowy egzemplarz czy coś? Wcześniejszy jak miałem, zanim spaliłem, to nie kręcił się aż tak dobrze. Chłodzenie było zmodyfikowane lekko:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no masz racje ten GF3 Ti200 128MB DDR PP Ti/450 TV GS nie kreci sie za dobrze,mi udalo sie stabilnie osiagnac 245/495, a przy tym 8k900 i cos tam wiec w 3dm01 i jestem jak na razie bardzo z niego zadowolony:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedno pytanie

Czy MSI GeFeorce 3 Ti-200 Pro-TD 128 jest zbliżona pod względem wydajności do Gainwarda GF3 Ti-200 64 ?

Oczywiście chodzi mi o wszelkie aspekty eksploatowania karty, łącznie z oc.

bierz GF3 Ti/450 Golden Sample 64MB - nie zawiedziesz sie

ewentualenie jesli kupujesz w normalnym sklepie dogadaj sie ze wezmiesz karte na testy na 2 czy 3 dni i sobie sprawdzisz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest napisane na box'ie 3.8ns - przynajmniej na moim.

Jednak wszystkie GS450 takie mają, choć wystarczy 4ns żeby nawet na 500mhz ->(1000/czas dostępu - 4ns)*2=250*2=500

według tego wzoru możnaby więc wyliczyć czas dostępu, nie?

wiem że na chaintechu mam lipne pamięci ale na 450 wyrabiają i to na standardowym napięciu.

więc licząc że mam jakieś lipnepamięci 6ns wychodzi mi 333 MHz więc muszą być lepsze.

przyjmując poprawną pracę przy 400 MHz wychodzi mi czas dostępu 5ns a dla 450 MHz 4,4ns.

czy to możliwe? słyszał ktoś coś o firmie chaintech ? (chyba była płyta gł chaintecha w porównaniu tweaka).

a GPU zapierdziela na 350 MHz spoko ale na codzień mam 325/425 na wszelki wypadek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...