mapollll Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 Posiadam gf 8800 gts 320mb czy opłaca sie go sprzedać (za ile?) i kupić jakąś lepszą karte jeśli tak to jaką i ile pieniędzy bym musiał dołożyć aby różnica w wydajności była zauwarzalna? moje pozostałe podzepoły to c2d e6420, 2 gb ram 800mhz, nforce 650i ultra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 Posiadam gf 8800 gts 320mb czy opłaca sie go sprzedać (za ile?) i kupić jakąś lepszą karte jeśli tak to jaką i ile pieniędzy bym musiał dołożyć aby różnica w wydajności była zauwarzalna? moje pozostałe podzepoły to c2d e6420, 2 gb ram 800mhz, nforce 650i ultra. Podaj nazwę i moc zasilacza, a także rozdzielczość, w których grywasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszTbg Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 puki co karta radzi sobie z nowymi grami, chyba ze grasz w dużych rozdzielczościach. Podaj cały config to doradzimy co wymienić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mapollll Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 zasilacz yesico 420w, monitor 1680 x 1050, niedługo kupuje telewizor i bede do niego podłanczał komputer, rozdzielczoś hdready albo full hd jeszcze nie wiem co wybrac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Ten 8800GTS 320MB pójdzie za jakieś 250-300zł. W takim razie bierz HD4830/9800GT. Ewentualnie HD4850/9800GTX+, jeśli chcesz dopłacić. Musisz podkręcić procesor, do ok. 3GHz co najmniej - bowiem im większy zegar procesora, tym większy komfort grania (mniej "ścinek). Uprzedzając pytanie - zasilacz starczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mapollll Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 a co ze wzrostem wydajności? Czy jest on warty wydania tych 300zl? Jak mozecie to podajcie linka do testów porównawczycch mojej karty z wyrzej wymienionymi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 (edytowane) Powiem Ci tak. ten twój 8800GTS 320mb jest mniej więcej na poziomie Radeona HD3850. A w końcu HD4850 czy HD4830 (najlepiej podkręcony) jest kartą sporo od niej wydajniejszą. Także napewno powinieneś odczuć kopa. Szczególnie w wyższych rozdzielczościach. Edytowane 31 Marca 2009 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DirtyHarry Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Witam. Widzę że stosowny temat już jest więc się podepnę B-) Cel:zmiana platformy ze starego AGP na PCI-Ex. Fundusz:1600zł Zamierzam zamontować: Procesor:AMD Phenom II Triple-Core 710 BOX (Socket AM3,95W) Płyta główna:Gigabyte GA-MA790XT-UD4P Pamięć:Kingston DDR3 2GB 1066MHz CL7 Grafika:Radeon 4650 Asus 1GB DVI & HDMI (PCI-E) W budzie zostają: Dysk:WD2000JB-00GVA0 (200GB)-zostanie zastąpiony,ale dopiero w przyszłości. Zasilacz:Chieftec 420W Nagrywarka DVD:PioneerDVD-RW DVR-215(SATA) System:Windows XP Rozdzielczość:1680x1050 Jakie ja widzę plusy tego zestawu: -procesor na najnowszym gnieździe -płyta gł. obsługuje DDR3,ma jeszcze 3 wolne gniazda(można w przyszłości jeszcze dołożyć) :wink: -do XP-ka 2GB Ram póki co powinno wystarczyć -nie mam zamiaru bawić się w OC Sklep komputronik mam pod nosem(odpadają koszty przesyłki i brak problemów z ewentualną reklamacją),te same elementy musiały by mnie kosztować wraz z przesyłką ponad 100zł mniej żebym się zaczął zastanawiać nad kupnem ich gdzie indziej. Teraz czekam na wasze zdanie na temat tego zestawu,tudzież sugestie(wiadro zimnej wody na mój łeb). :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 (edytowane) Zmień sklep bo wyjdzie taniej zamówić z 1 sklepu, np. ESC niż kupować po takich cenach. Kup tańsza płytę na ddr2 i pamięci ddr2. Jeżeli grasz to zmień kartę na przynajmniej 4830, bo na tej karcie w nic nie zagrasz na tym monitorze. Proc bez zmiany napięcia na 3GHz powinien pójść i nowego chłodzenia nie będzie Ci potrzeba, a wydajność będzie większa, ewentualnie odblokować 4 rdzeń. Edytowane 2 Kwietnia 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DirtyHarry Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 (edytowane) Jeśli chodzi o kartę to masz rację(mój błąd),jeśli chodzi zaś o pamięci to inwestuje na przyszłość(za rok lub dwa DDR3 będą tańsze od DDR2),koszt rozbudowy w przyszłości będzie mniejszy. Jeśli chodzi o sklep,to kupię w komputroniku,ponieważ nie muszę płacić za transport(mam ich salon pod nosem),do tego ta sama grafa jest trochę tańsza w komputroniku(Radeon 4830 HIS 512MB 2xDVI :komp.-439zł;ESC-469zł). Koszt tych elementów(z Radeonem HIS 4830 512MB) w komputroniku 1725zł,zaś w ESC 1642zł+20zł transport=1662zł,te 60zł różnicy to nie tak dużo,a w razie awarii któregoś z podzespołów nie muszę wysyłać go kurierem czy pocztą tylko biorę pod pachę zanoszę do sklepu i po kłopocie. :) Edytowane 2 Kwietnia 2009 przez DirtyHarry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...