mlodyaht84 Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Witam. Jeśłi był taki temat wcześniej gdzieś poruszony, to przepraszam że go wygrzebuje ale nic nie znalazłem :/. Mam kilka pytań. 1. Od początku kiedy kupiłem płyte (całego kompa), czyli listopad 2007r. , nie robiłem update biosu. Moja płyta główna to dfi infinity ultraII m2 (obecnie zmodowana do wersji sli). W związku z tym czy mam po kolei każdą wersje ulepszoną począwszy od 2008 wgrywać czy wystarczy że wgram tą najnowszą. 2/ Nie mam pojęcia jak to się robi ale widziałem że na stronie dfi dodają jakiś program diamond flasch i inny to jakoś sobie poradze. jak Nie to nieomieszkam zapytac. Jeśli ktoś czuje się na siłach to prosiłbym o błyskawiczny kursik :). 3. aha no i czy mam wgrywać dla płytki sli czy tej bez sli .( hard mode był robiony) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Ad.1 Wgrywasz bios który Ci najbardziej odpowiada. Jeśli chcesz najświęższy, to wgrywasz najświeższy. Ad.2 Wejdziesz na stronę producenta, znajdziesz swój model płyty (SLI) i tam producent napewno umieszcza opis flashowania oraz potrzebne oprogramowanie. Ad.3 Do SLI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodyaht84 Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Ad.1 Wgrywasz bios który Ci najbardziej odpowiada. Jeśli chcesz najświęższy, to wgrywasz najświeższy. Ad.2 Wejdziesz na stronę producenta, znajdziesz swój model płyty (SLI) i tam producent napewno umieszcza opis flashowania oraz potrzebne oprogramowanie. Ad.3 Do SLI. ok thx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodyaht84 Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 POjawił się problem Otóż w cpu-z sprawdziłem jaką mam wersje płyty i pokazuje 3 :/. Sprawdziłem wszystkie 3 aktualne biosy i przy każdym program do aktualizacji powiadamiał mnie że wybrałem złą wersje biosa:/ czy ten hard mode daje mi teraz sie we znaki? hmmm dziwne...w końcu zrobiłem update ale za każdym razem znikała mi opcja sli :/. dobrze że zrobiiłem kopię zapasową:) cpu-z pokazuje mi coś takiego: w zakładce motherboard przy linijce opisanej jako "model" jest napisane: nf ultraII m2/nf sliII-m2/nfII-m2 I którą wersje biosa mam wybrać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodyaht84 Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 widze że tu radą nikt nie służy :/. szkoda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 lepiej model sprawdź bezpośrednio z nadruku na płycie gł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodyaht84 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Po 1. Napisałem powyzej że mam zmodowaną płytę do wersji obsługującej sli więc Twoja rada troche świadczy że nie czytasz od początku. po 2. Ciekawy jestem dlaczego dostałem bloka i upomnienie:/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 korzystasz z tego SLI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodyaht84 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 tak mam w chwili obecnej 2x galaxy geforce 7600 gs 1.2 ns zelman edition sytuacja wygląda t ak że raczej nie chce mi się (odmodowywać) płyty. Już w tym tygodniu zmieniam soft na zotac 9800 gtx+ wic sli nie będzie mu już potrzebne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 w takim razie można zamknąć temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodyaht84 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 nie uważam że temat jest do zamknięcia. ponieważ po tym modzie karta zmieniła "swój" model. I to że wyciągne 1 karte tego nie zmieni. To będzie dalej ta sama płyta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 O boże miłościwy!!! Odmoduj płytę i wgraj bios od non sli albo wymuś flashowanie biosem od wersji sli (wątpie żeby poszło). Taki jesteś pro że hardmody robisz a nie możesz jednej z dwóch opcji wybrać. Może daj sobie spokój z tym po prostu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodyaht84 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 O boże miłościwy!!! Odmoduj płytę i wgraj bios od non sli albo wymuś flashowanie biosem od wersji sli (wątpie żeby poszło). Taki jesteś pro że hardmody robisz a nie możesz jednej z dwóch opcji wybrać. Może daj sobie spokój z tym po prostu. Po 1 nie jestem żaden pro (bo ten mode to banalna sprawa) po 2 może i masz racje z tym rozmodowaniem (tyle że są pewne komplikujące sprawe rzeczy: - karta graficzna na pcie x16 nachodzi mi na chipset co niestety wymusza w chwili obecnej zainstalowanie karty na pcie 8x co jest mozliwe dopiero na płycie sli). Pracuje nad rozwiązaniem tego problemu. MOzna zamknąc temat bo skończy się chyba na tym że rozmoduje płyte (dopiero jak rozwiąże problem z chłodzeniem chipsetu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...