Cris18 Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Tak jak w temacie... system nie widzi zainstalowanego DirectX 9.0c... format i ponowna instalacja nic nie dała. Przy każdym włączaniu gry wyskakuje okienko że na komputerze nie ma directx i każe mi zrobić re-install.. :/. P.S. Robi mi się tak na XP jako maszyna wirtualna na Viscie x64. Pomocy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 O ile wiem karta graficzna na VM nie ma obsługi akceleracji sprzętowej (czytaj: DirectX, a także 3DFxGlide i OpenGL), więc nie ma szans. DirectX 9.0C jest w systemie i działa poprawnie... tylko nie ma sprzętu, który by z niego korzystał. Wniosek: Nie uruchomisz nic z DX/OGL na maszynie wirtualnej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cris18 Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 to w takim razie musze zainstalowac Xp jako drugi system?? A nie chce zakładać nowego tematu więc w jakiej kolejności powinienem instalować systemy bo gdzieś czytałem że ma to duże znaczenie.. ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Tez cos tak slyszalem ale nie pamietam czy/jakie to ma znaczenie ale na chlopski rozum trzeba by najpierw zainstalowac starszy system (xp) a dopiero pozniej viste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cris18 Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 w mojej sytuacji nie szło zainstalować dwóch systemów... Oba systemy kazały usunąć system już zainstalowany w C:\Windows... (pisze tak dla przyszłych osób ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Można zainstalować dowolną liczbę systemów, mogą być nawet na jednej partycji (wyjątki szczególne). Jeśli będą na oddzielnych partycjach, to obydwa powinny działać bez problemu. Instaluje się najpierw starszy system, potem nowszy. Nowszy system sam zrobi odpowiednie menu. W przypadku już istniejącej instalacji Visty na kompie można instalować XP w drugiej kolejności, ale potem trzeba skorzystać z płyty Visty aby "naprawić system", czyli przywrócić boot manager od Visty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...