Lodzio Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Postanowilem sobie zmienic procesor na AMD ATHLON 64 X2 6000+ L2 2MB. Na oficjalnej stronie MSI jest napisane, że nie mogę wstawić tego procesora, jeżeli jego pobór prądu to 89W a na globalnej stronie MSI jest napisane, że mogę właśnie wstawić tego procka, ale nie moge wstawić takiego, którego pobór prądu to 125W. Stad moje pytanie: Którego procka moge wstawić do mojej płyty głównej? Prosiłbym aby wypowiadali się tutaj posiadacze tej płytyi tego procesora. Z góry dziękuje, i pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubolin Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 ja mam podobną płytką na którą nałożone jest ograniczenie w postaci 95 wat tak że wersja 89w będzie działać na 100% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lodzio Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 ja mam podobną płytką na którą nałożone jest ograniczenie w postaci 95 wat tak że wersja 89w będzie działać na 100%Wiesz masz podobna a nie taka sama wiec zawsze cos moze pojsc nie tak a jednak 3 stowki w bloto wywalic to nie jest wcale tak wesolo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Sekcja się będzie grzała, Moja DFI co prawda ma ograniczenie do 125W ( podobno ) ale mój ax2 po oc według kalkulatora nawet 140 zjada :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubolin Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 jak weźmiesz wersje z 1MB, 65nm 89w to działać w 100% a wersja 90nm 2mb 125w działać nie bęzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lodzio Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 No i teraz nie wiem co o tym myslec posiada ktos moze taki zestaw jak ja ?:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 jak weźmiesz wersje z 1MB, 65nm 89w to działać w 100% a wersja 90nm 2mb 125w działać nie bęzie Bzdura, zadziała na 100% kwestia tylko tego jak długo wytrzyma sekcja przy dużych temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lodzio Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Bzdura, zadziała na 100% kwestia tylko tego jak długo wytrzyma sekcja przy dużych temp.To jest wogole sens takiego procka wstawiac? Boxowe chlodzenie nie zapewni mu odpowiedniej temperatury ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Ja bym wrzucił sobie to CPU na płyte i się nie przejmował. Jak się boisz to kup coś w 65nm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lodzio Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Ja bym wrzucił sobie to CPU na płyte i się nie przejmował. Jak się boisz to kup coś w 65nm.No to chyba zamowie tego 89W dzieki za pomoc ale jezeli ktos twierdzi ze nie powinienem tego robic to prosze napisac wszystkie sugestie mile widziane :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...