szpachla2 Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Konfiguracja: Samsung 2333HD + GF8800GT - podłączone kablem D-SUB Problem polega na tym, że czasami nie mogę ustawić natywnej rozdzielczości 1920X1080. Występuje zazwyczaj gdy przełączam się z trybu TV (monitor ma tuner telewizyjny) na tryb PC. We właściwościach ekranu są różne rozdzielczości, ale brakuje tej wałaściwej, natywnej. Jedyne rozwiązanie jakie udało mi się znaleźć, gdy zmienię rozdzielość pare razy na wyższą i niższą, wyłączę i włączę monitor ponownie, czasami pojawia się odpowiednia rozdzielczość. Jak myślicie, może to być wina kabla D-SUB? (jak już uda usatwić sie rozdzielczość - obraz żyleta) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 (edytowane) Update: Tak jak myślałem, winnym nie był sam kabel, ale przelotka D-SUB - DVI Najpierw podłączyłem monitor do laptopa, który ma załącze d-sub i zauważyłem że monitor chodzi idealnie. Następnie udałem sie do sklepu po kabelek DVI, oczywiście nie wiedziałem że są 2 rodzaje DVI i kupiłem ten zły :) Musiałem pozbyć się czterech "pinów" które skutecznie blokowały wtyczkę, chwila z nożem i pińsetą załatwiła sprawę. Podłączyłem wszystko i..... chodzi idealnie. » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "Tag" tag: 2333hd D-SUB problem, 2333hd D-SUB kabel, 2333HD DVI kabel . Pytanie do administratorów: czy google znajdzie te tagi w spoilerze???? Edytowane 3 Kwietnia 2009 przez szpachla2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...