Embryo Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Witam serdecznie. Zamowilem ostatnio w esc.pl jeden z proponowanych na forum zestawow, konkretnie ten za 1600 zl: Procesor : Intel Pentium Dual Core E5200 - 290 zł Płyta Główna : ASRock P45TS - 299 zł RAM : GoodRam 2GB 800MHZ - 80 zł Karta Graficzna : Sapphire Radeon HD4830 512MB - 439 zł Zasilacz: Antec EarthWatts 380W - 199 zł HDD : WD 320GB 16MB Cache AAKS - 190 zł Napęd : Samsung SH-223F SATA - 85 zł Niestety, dzisiaj pracownik firmy poinformowal mnie, ze obecnie niedostepne sa te karty graficzne i zasilacze. Zamiast tej karty zaproponowal mi model Sapphire z 1024 MB pamieci (doplata 60 zl) lub Gainwarda z 512 MB pamieci (w tej samej cenie), zamiast zasilacza - jakis noname 530W (z rabatem w tej samej cenie co Antec). Co do zasilacza to akurat sprawa oczywista, trzeba kupic firmowy, pytanie tylko jaki ? Myslalem o Modecom MC-350ATX, nie wiem tylko czy uciagnie powyzszy zestaw, a nawet jesli uciagnie, to jaki inny model moglbym ewentualnie wybrac w razie niedostepnosci Modecoma ? No i co zrobic z ta grafika, wziac Gainwarda, doplacac do Sapphire 1024 czy wybrac cos calkiem innego ? W gre wchodzi tylko oferta esc.pl, wykonalem juz przelew :/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polonium Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Co do zasiłki to może weź jakiegoś BQ lub tego właśnie modecoma. Uciągnie spokojnie. Co do kart to za bardzo nie mogę poradzić bo ostatnio nie jestem zbytnio w temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Jaki noname? 530 watów to sporo, jak na ten set. Modecom da radę. Gainwarda możesz brać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Embryo Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Co do zasiłki to może weź jakiegoś BQ lub tego właśnie modecoma. Uciągnie spokojnie. Co do kart to za bardzo nie mogę poradzić bo ostatnio nie jestem zbytnio w temacie. No wlasnie, a jesli nie bedzie Modecoma to ktory model BQ wziac ? Jaki noname? 530 watów to sporo, jak na ten set. Modecom da radę. Gainwarda możesz brać. Niestety nie pamietam jaki to byl konkretnie zasilacz, ale tez mi sie wydawalo ze 530W to duzo. Co do grafy, widzialem kiedys test Radka 4830 od roznych producentow, niestety nie moge nigdzie go znalezc, gdyby ktos przypadkiem wiedzial co mam na mysli i mogl podrzucic linka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 pure 350 albo ds 400 ;) ps. 2000kW codiego to 400W Szefa :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 (edytowane) Ja bym wziął tego Asusa. Ma dobre chłodzenie z tego co wiem i takty pamięci wyższe. Ewentualnie HIS IceQ4, w rzeczywistości ma inne chłodzenie niż na zdjęciu, jest ono jedne z najlepszych montowanych na HD4xxx ;] Edytowane 30 Marca 2009 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Myslalem o Modecom MC-350ATX, nie wiem tylko czy uciagnie powyzszy zestaw, a nawet jesli uciagnie, to jaki inny model moglbym ewentualnie wybrac w razie niedostepnosci Modecoma ?400 pnr fortron. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Zasilacz Antec 380W będzie w ESC za kilka dni, także po prostu radzę poczekać. Czy jesteś pewien, że chodziło o 530W? Bo tam w ofercie jest Tacens 520W i może po prostu pomyliło Ci się... Co do karty, to ja bym wziął na Twoim miejscu HD4830 od HIS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Embryo Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Zasilacz Antec 380W będzie w ESC za kilka dni, także po prostu radzę poczekać. Czy jesteś pewien, że chodziło o 530W? Bo tam w ofercie jest Tacens 520W i może po prostu pomyliło Ci się... Co do karty, to ja bym wziął na Twoim miejscu HD4830 od HIS. Faktycznie, pomylilem sie co do zasilacza, chodzilo wlasnie o ten ktory wymieniles, Tacens RADIX II 520W Smart. Jesli chodzi o ostateczna decyzje dotyczaca wyboru zasilacza i karty, niestety, nie nalezala ona do mnie, poniewaz komputer jest zamawiany dla znajomego, a jako ze zalezy mu na czasie, postanowil wziac to, co jest obecnie dostepne. Tak jak pisalem wczesniej, Radeon HD 4830 w wersji 512 MB byl jedynie od Gainwarda i taki zostal zamowiony, natomiast w kwestii zasilacza znajomy postanowil zaufac sprzedajacemu w sklepie. Tak wiec ostatecznie zestaw wyglada nastepujaco: Procesor : Intel Pentium Dual Core E5200 - 290 zł Płyta Główna : ASRock P45TS - 299 zł RAM : GoodRam 2GB 800MHZ - 80 zł Karta Graficzna : Gainward Radeon HD4830 512MB - 439 zł Zasilacz: Tacens RADIX II 520W Smart - 259 zł HDD : WD 320GB 16MB Cache AAKS - 190 zł Napęd : Samsung SH-223F SATA - 85 zł Dzieki wszystkim za odpowiedzi :) mysle ze mozna zamknac temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Kartę wolałbym HIS, zaś zasilacz BQ SP E6 400W, ale i tak jest dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Nie no wybór zły nie jest. Na karcie jedynie może ucierpieć z hałasem a zasilacz sam w sobie porządny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...