twec Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Witam serdecznie, Panowie, tym razem to ja mam problem i to problem dosyć poważny... Mój ABIT IX38 QuadGT zaczął zachowywać się co najmniej dziwnie. Po aktualizacji BIOS-u do najnowszej wersji (BIOS ID: 14) stała się rzecz niesłychana. Otóż komputer bootuje tylko po resecie ustawień (zworka). Następnie, przy próbie jakiejkolwiek ingerencji w konfigurację, nie akceptuje wprowadzonych zmian - po prostu nie bootuje i już ;). Może ktoś z Was spotkał się już z podobnym problemem? Tymczasowo próbuję wrócić do starej wersji BIOS-u, co też nie jest proste, ponieważ system nie chce zbootować z pendrive'a... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Co do wgrania starego biosu z pendrive'a to moze sprobuj podlaczyc tylko pendrive'a a odpiac wszystkie inne urzadzenia z ktorych moglbym zbootowac. ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twec Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Z tym sobie już poradziłem akurat, aczkolwiek to chyba nie wina BIOS-u... Wciąż to samo :(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Miałem coś podobnego. Wejdź do biosu i chyba f8 to zapis ustawień i zapisz kilka razy, zrobiłem tak i zaczęło działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...