Sooya Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Witam posiadam laptopa firmy: Asus, model M51SN OS: Windows Xp SP3 PL http://www.notebookcheck.pl/Recenzja...Sn.8772.0.htmltylko ramu mam więcej 4GB. Oto mój problem a raczej parę problemów. Zacznę od najważniejszego: Mam Internet poprzez połączenie wireless, ale tu jest właśnie problem, iż od czasu połączenia się z ruterem wifi przez jakieś 10-20min chodzą normalnie strony internetowe, a po upływie tego czasu ani żadna strona nie chodzi ani nawet nie pinguję stron(sprawdzam w poleceniu uruchom), ale i to mnie dziwi przykładowo taki program jak GG (u mnie akurat aqq) chodzi i normalnie się rozmawia z innymi. Mieszkam z współlokatorem i on także korzysta z tego połączenia i nie ma takiego problemu. Internet normalnie chodzi na kablu, więc za bardzo nie mogę dojść przyczyny. Jeśli chodzi jeszcze o sterowniki to są zainstalowane sterowniki od firmy asus, które firma umieściła na swojej stronię. Jak jeszcze jakieś pytania to proszę pisać. Teraz drugi problem: najprościej mówiąc Napęd optyczny czyta płyty, jakie mu się spodoba, przykładowo wkładam płytę, która zawszę chodziła, na której mam minixp(w celu wgrania ghosta używam jej) i odczytuję ją, jako czystą a u mojego współlokatora normalnie działa, ale jak włożę płytę inną płytę to odczyta, jest bardzo wiele przydatnych dla mnie płyt, których nie chce czytać, więc to stanowi równie duży problem. Czytałem na innych forach(akurat na angielskich, bo na polskich nie mogłem znaleźć, lecz jestem słaby z angielskiego, więc mogłem dużo rzeczy nie zrozumieć), lecz nic tak w sumie nie pomaga jakieś 3 dni temu był robiony format, lecz i to nie pomogło. Takie trochę wtrącenie, lecz muszę spytać. Czy jest normalny pisk prawdopodobnie u karty graficznej? Gdyż jak tylko trochę laptop się rozgrzeję dość wyraźnie i denerwująco słychać pisk jak jest cicho w pokoju, bo pisk nie jest np. słyszany dla starszych osób, lecz ja go słyszę i mnie drażni i nie wiem czy to jest normalne gdyż u mojego współlokatora taki pisk nie występuję tak głośno, trzeba u niego przykładać ucho do klawiatury żeby go usłyszeć, a u mnie słychać go z poziomu siedzenia nad nim. Następny problem jest może trochę nie na te forum, lecz napiszę, bo może ktoś się spotkał. Otóż chodzi tu teraz o osiągi w grach. Posiadam grę GTA IV i gram w nią z współlokatorem przez sieć, lecz nawet na tych samych wymaganiach, co on po jakiś 30minutach wywala mnie z gry i pokazuję błąd typu: "Twój komputer jest za wolny", a trzeba zaznaczyć, że kolega ma troszkę słabsze parametry komputera niż ja i mu ani razu się tak nie zdarzyło, a u mnie nawet na najmniejszych wymaganiach typu najmniejsze detale rozdzielczość itp. na minimum i tak wywala ten błąd :mur: . Z góry dziękuję za nawet najmniejszą pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...