The_Wayn Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 mam następujący problem - router di-524, tak to jest już problem sam w sobie :D 1. router przerywa połączenie zarówno na wi-fi jak i na kablu - jest to dosłowne chwilowe przerwanie skutkujące np. w grze Enemy Territory mniej niż sekundowym lagiem - kiedy spojrzy się na lagometer widać 'cienką czerwoną linię' ;) podczas przeglądania internetu objawia się to nieco dłuższym wczytywaniem strony - w przypadku google jest to ok. 5 razy dłużej :/ 2. na wi fi często także gubie sygnał tzn zasięg niby jest bo na pasku zasięgu jest zielony kolor, ale nie ma internetu ani połączenia z routerem i muszę się gimnastykować z anteną, żeby wszystko było OK pingowałem router na kablu i na wifi z laptopem zaraz przy routerze i wyniki są takie, że co jakiś czas - tzn. około 20 linijek ping skacze w góre z 1ms do liczby ok. 50, czasem mniej - także chyba jest to jakaś anomalia bo wydaje mi się, że powino być stałe 1ms, zwłaszcza na kablu? wgrałem najnowszy firmware, ale nadal są te same objawy czytałem, że może się coś krzaczyć jeżeli konfiguruje się go z innej przeglądarki niż IE, a ja właśnie wszystko ustawiałem przez firefoxa, ale nie wydaje mi się aby tu tkwiło źródło tych problemów. Czytałem także o wadliwym zasilaczu w tym modelu, może tu jest pies pogrzebany... nie wiem... router jest jeszcze na gwarancji - chyba go wyślę ale potrzebuję jeszcze jakiś uwag bo może coś przeoczyłem - jakieś sugestie? PS. odsyłając na gwarancje router musi posiadać ten sam firmware z którym wyszedł z fabryki i którego numer ma na naklejce na odwrocie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Miałem to samo ale na starym FV z 2006 wgrałem V2.06 z 05.2007 i wszystko ucichło.. Jaka wersja zasilacza ? Duzy i ciezki czy tez mały i lekki ( podłuzny ) jesli duzy prostokat i waga jakies 400-500Gramm to jest klasyczny zasilacz transformatorowy przy tym 2 moga byc jaja bo to syf impulsowy... Ogolnie robiłem sekcje 524 i całe IC routera jest zasilane z napiecia 3.5V ( na wejsciu znajduje się przetwornica ) wiec naprawde musi byc duzy skok napiecia by router zgłupiał.... Mowisz ze kabel tez pingi leca w kosmos.... to podejrzewam ze moze jeszcze proc siadac ( wadliwe luty ) ale najpierw zmien FV ( ofc na kablu tylko ! i robiac 2 razy reset wczesniej - mialem juz przypadek ze pojedyncze resetowanie nic nie dało ) na własnie z 2007 05... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...