Skocz do zawartości
wasp

Nowa Karta Grafiki I Nieco Stary Sprzęt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Będę dokonywał wymiany karty graficznej w jednym z moich komputerów. W mojej Galaxy GF 7900GS padły pamięci i w ramach gwarancji sklep Apollo zaproponował wymianę na dowolnie wybrany model (w cenie zakupu reklamowanej, bądź droższej – za dopłatą).

Platforma, z którą ma współpracować przyszła karta:

płyta główna - ABIT KN9 (bios@15, AM2, nforce 4, FSB 800, PCI-E x16 rev.1.0)

procesor - AMD Athlon X2 3800+ 2Ghz, stockowe chłodzenie

pamięci – DDR2 Good Ram 667Mhz CL5 2x512Mb (dual channel)

zasilacz – Fortron ATX 400PNF 400W

Monitor CRT 17” – praca w rozdzielczości 1024x768 32bit 85hz

Karty brane przeze mnie pod uwagę:

Radeon 4670

Radeon 4830

Radeon 4850

GF 9600GT

GF 9800GT

Osobiście skłaniam się ku Radeonowi 4850, najlepsza wydajność w dobrej cenie (model HIS HD4850 512MB H485FN512P za 580zł).

Proszę o Wasze sugestie – podana platforma a dobór właściwej karty. Komputer przeznaczony jest głównie do rozrywki – gry(również nowe) , multimedia, internet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamówiłem HIS HD4850 512MB H485FN512P. Postanowiłem się nie ograniczać, poza tym popracuję nad platformą - dołożę pamięci i włożę procesor AMD X2 5400+ Black Edition z zapasów (zastosuję odpowiednie OC w duecie z Pentagramem Karakorum). Buda już teraz posiada dwa wentyle 12cm z regulatorem obrotów - więc nie martwię się o temperaturę.

Niniejszym zamykam temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi