aldam Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Mam problem z moim monitorem w laptopie. Po dwóch miesiącach użytkowania zauważyłem, że pojawiła się pionowa linia ze święcącymi niewłaściwie pikselami. Przebiega ona przez cały monitor. Nie jest ona widoczna cały czas. Jedynie podczas wyświetlania jasno niebieskiego tła. Próbowałem różnych testerów Bad pixeli jednak linia nie jest widoczna na żadnym tle. Można ją zobaczyć przesuwając np. zdjęcie (z niebieskim tle) w poprzek ekranu. Wtedy pojawiają się świecące niewłaściwie pixele. Dodam, że podczas testowania różnymi programami znalazłem w tym miejscu jedynie jeden wypalony subpixel. Widać ciemną kropkę na niebieskim tle. Jest ona dokładnie w tym miejscu gdzie znajduje się ta nieszczęsna linia. Co z tym robić, czy klasyfikuje się pod wymianę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Jeśli zmiana trybów wyświetlania nic nie zmienia to wypadało by reklamować (na np. "stacjonarnym" NEC miałem podobne artefakty w pierwszej/ostatniej linii przy wyższym odświeżaniu - tutaj są w środku więc prawdopodobniejsze jest uszkodzenie połączenia z matrycą/matrycy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 tez podejrzewam, że to kwestie połączeniowe. Myślisz, że jest możliwe żeby taśma się obluzowała? Z drugiej strony może ten jeden wypalony subpiksel spowodował jakieś przerwanie połaczenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...