toms83 Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Witam. W tej chwili mam podłączone 2 monitory do grafy. Za kilka chwil przyjdzie TV i potrzebuję 3 wyjścia, najlepiej HDMI, ale jak będzie DVI to pójdzie przez przejściówkę. Biorę pod uwagę 2 opcje: 1 - Obecna karta grafiki + dokupienie jakiejkolwiek na PCI ( niestety nie mam drugiego slotu PCI-E ). Tylko czy wtedy nie będzie problemów z grami lub jakiś komplikacji w systemie? Ten komp służy do wszystkiego, zarówno filmy jak i gierki. Nie chcę, żeby były jakieś kłopoty. 2- Jaka pojedyncza grafa z 3 wyjściami, ale z wykluczeniem wszystkich 2-rdzeniowych i innych "kanapek". Proszę o jakieś sugestie, może ktoś z forumowiczów używa 3 wyjść i mógłby coś podpowiedzieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Panowie, po kolei, nie wszyscy naraz. :wink: Ale co, nikt nie ma takiej konfiguracji, na 3 monity? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarecki Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 (edytowane) Ja widzę inne rozwiązanie:) Dwa wyjścia DVI zostaw przy monitorach a telewizor podłącz wyjściem TV po componencie:) A jak nie to jeszcze coś takiego na szybkości znalazłem http://www.allegro.pl/item588392596_msi_hd...atpipe_moc.html Pozdro Tak teraz patrze, że chcesz tylko DVI, to raczej bez "kanapki" się nie obędzie Edytowane 31 Marca 2009 przez czarecki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 No właśnie ciężko coś znaleźć w takim układzie. Chyba jedynym rozwiązaniem byłoby zakup jakiejś karty na pci, bo nie widziałem karty nie-kanapki z takimi wyjściami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
some1 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Mała przestroga, Vista / 7 wymagają aby obie karty graficzne korzystały z tego samego sterownika. Co oznacza że muszą być od tego samego producenta: http://www.microsoft.com/whdc/device/displ...timonVista.mspx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Kurcze, wielkie dzięki za info. Byłaby lekka wtopa. :lol2: Planuję zrobić taki myk, 2 oddzielne komputery. Jeden do grania z jakąś mocną grafą ( lub 2, ale aż tak wiele nie gram, więc może szkoda przepłacać ), a drugi do filmów neta i całej reszty. I właśnie przy tym drugim kompie kupiłbym jakieś 2 niezbyt mocne grafy i problem miałbym rozwiązany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
some1 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 (edytowane) Generalnie termin "niezbyt mocna grafa na PCI" oznacza kartę z 4MB pamięci i 1 wyjściem D-SUB :D Jeżeli już koniecznie chcesz używać 3 ekrany podłączone do komputera jednocześnie (w przeciwnym wypadku najprościej byłoby przełączać kable ręcznie / mechanicznie), to kto wie czy nie najtanszą opcją byłoby poszukać płyty głównej z dwoma PCI-E x8 (nie musi obsługiwać SLI) albo ze zintergrowaną grafiką, wtedy wkładasz jeszcze jedną kartę i też masz 3 wyjścia. Edytowane 7 Kwietnia 2009 przez some1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 albo ze zintergrowaną grafiką, wtedy wkładasz jeszcze jedną kartę i też masz 3 wyjścia.Tylko przy włożonej zewnętrznej integra się chyba wyłącza/deaktywuje i to pierwsze rozwiązanie byłoby IMO lepsze.. Ale mogę się mylić - nie bijcie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Chyba nie musi sie wylaczac - vide np. Hybrid SLI. Jesli naraz maja byc uzywane max 2 z trzech ekranow, to IMHO najprostszym rozwiazaniem beda dwa wyjscia i jeden ekran na wprost do karty, a dwa pozostale przez przelacznik typu KVM (oczywiscie klawiatury i myszki sie nie przepina ;) ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Dzięki koledzy za sugestie. Co do tych "niezbyt mocnych graf" to raczej coś na pci-e miałem na myśli. Chcę od nowa zorganizować kwestię wyświetlaczy i 2 monitory będę pracować tak jak w tej chwili 1. Po prostu pulpit będzie rozłożony na 2 monitory ( praca jednoczesna ) i czasami 3 wyjście ( to już będzie na tv ) też odpalone. Co do samych grafik, to czy takie rozwiązanie ( jedna mocna grafa do grania w pci-e + druga, słabsza też na pci-e dołożona w celu uzyskania dodatkowych wyjść ) nie będzie sprawiało problemów z graniem? Niestety w temacie 2 grafik jestem zielony. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 (edytowane) Niewiem czy sobie poradziles, ale dzis ogladalem sobie gtx 275 zotaca jakies reviewy i on ma 2 wyjscia na monitory + 1 tv out - takie cos nie zagra? czy potrzebujesz hdmi na tivik? Edytowane 14 Maja 2009 przez ilear Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suslik Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 Inaczej: A780GXH, ktora ma dvi i http://www.allegro.pl/item625948599_sapphi..._hm_bemowo.html Razem 4 wyjscia 2xdvi i 1xvga plus tvout Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brisbane Opublikowano 15 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2009 Nie wystarczy Ci TO? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa64 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 A to nie będzie tylko klonować obrazu? W końcu to splitter... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Ja mam podobny problem tylko troche inaczej chcialbym go rozwiazac, bo pomyslalem ze skoro mam 2x PCIE to moze bym tam wtyknal 2 karty graficzne i tu jest pytanie, czy jak np do 8800gt dorzuce 6600gt to czy to bedzie dzialac wogole? Czy bede problemy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 (edytowane) Ja mam podobny problem tylko troche inaczej chcialbym go rozwiazac, bo pomyslalem ze skoro mam 2x PCIE to moze bym tam wtyknal 2 karty graficzne i tu jest pytanie, czy jak np do 8800gt dorzuce 6600gt to czy to bedzie dzialac wogole? Czy bede problemy? Mała przestroga, Vista / 7 wymagają aby obie karty graficzne korzystały z tego samego sterownika. Co oznacza że muszą być od tego samego producenta: http://www.microsoft.com/whdc/device/displ...timonVista.mspx Jaki system? Edytowane 13 Czerwca 2009 przez Sopel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 System to XP, ale to co zacytowales nie bardzo sie tyczy tego co napisalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...