Skocz do zawartości
horrorcore

Zestaw Za 2.5k Od Miguela

Rekomendowane odpowiedzi

Procesor : AMD Phenom II X3 720 Black Edition - 595 zł

Płyta Główna : ASRock A780GXH - 349 zł

RAM : G.Skill 2x2GB 800MHZ PK - 210 zł

Karta Graficzna : Sapphire Radeon HD4870 512MB - 815 zł

Zasilacz: BeQuiet StraightPower 400W - 255 zł

HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F2EG - 255 zł

Napęd : Samsung SH-223F SATA - 85 zł

Otóż planuję kupić dokładnie ten zestaw, ale jako, że mam już Chiefteca 450W GPS-450AA-101 A to zastanawiałem się czy warto zamiast kupować nowy zasilacz? Nie lepiej te 250 zł. dołożyć do procesora z zestawu droższego (Procesor : AMD Phenom II X4 920 - 799 zł)?

I tu moje dwa pytania:

1. Czy ten Chieftec dałby radę pociągnąć ten zestaw? Zarazem pytanie czy Chief będzie kompatybilny z tym sprzętem?

2. Czy warto inwestować te 200 zł. więcej w lepszy procesor, a może zmienić coś innego w tym zestawie? (RAM, MoBo?)

Z góry dzięki.

Edytowane przez horrorcore

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz spokojnie da rade. Do czego wykorzystujesz komputer?

Gry, filmy, ew. pobawię się z Fruity Loops, generalnie nic co potrzebowało by ogromnej ilości RAM'u. :) Gram (tj. mam zamiar grać) w Americas Army, a to potrzebuje mocnej karty graficznej i dobrego procesora, stąd moje pytanie czy warto dokładać do procesora.

Dzięki za szybką odpowiedź. :)

EDIT: Właśnie zobaczyłem, że w zestawie za 2.5k nie ma chłodzenia procesora, dlatego dokupiłbym Karakorum i pastę termoprzewodzącą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie nic nie zmieniam w tym zestawie. :) Oczywiście poza chłodzeniem.

Dzięki wielkie za pomoc. :)

Aha, jeszcze jedno. :D Jaką listwę zasilającą opłaca się kupić z esc.pl? Potrzebuję min. 6 wtyczek, w tym temacie jestem zielony, a chodzi mi o zabezpieczenia, itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi