eclipse08 Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 (edytowane) Witam, instalowałem linuxa i inne dziwne systemy na swoim x31, po czym zdecydowałem się wrócić do win xp i ubuntu. Wszystko byłoby super gdyby nie nagły błąd "1802: Unauthorized network card is plugged in". Nie mogę przez to nic zrobić, ani bootować z cd, ani uruchomić windowsa, jedne co mogę to wejśc do biosu. Dziwne to, bo wcześniej chodził bez problemów (chyba load setup defaults coś namieszał). Znalazłem rozwiązanie (chyba) tego problemu w sieci, ale wymaga ono, abym najpierw usunął kartę sieciową z mojego laptopa. Niby zrobiłem wszystko ok, rozkręciłem go, wyjąłem 2 kabelki (tylko czy właściwe?), ale nadal problem istnieje (ten sam komunikat) Tak to wygląda po otwarciu pokrywy: http://img4.imageshack.us/img4/9374/87456078.jpg odłączyłem dwa kabelki MAIN i AUX http://img25.imageshack.us/img25/1188/83359131.jpg proszę kogoś bardziej doświadczonego o pomoc pozdrawiam eclipse ----------------------------------------- EDIT --------------------------------------- ok, musiałem nie tylko ją odłączyć, ale fizycznie wyjąć... w takim razie inne pytanie - czy to jest nieorginalna karta IBM-a? Dlaczego wcześniej działała, a teraz już nie? co może być przyczyną? Edytowane 31 Marca 2009 przez eclipse08 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 jakimś cudem zmieniłeś pod linuxem produkt ID karty i nie jest już to ta akceptowana przez IBMa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masterdomin Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 jesli faktycznie zmienił się ID karty to masz pozamiatane.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagienny Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 A MAIN i AUX, to bodaj kable od anteny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...