Skocz do zawartości
QbaS

400W FOXCONN vs codegen - cena 120zl

Rekomendowane odpowiedzi

W kazdym razie wybierajac zasilacz sugeruj sie PFC ( dobry zasilacz = ciezki zasilacz :))

Ja zmienilem swoje 300Watowe "cos" na Fortrona fsp250 GTA i musze powiedziec ze niebo a ziemia (ale tak to jest jak sie nie ma stycznosci z markowymi zasilaczmi :cry: )

Przedtem mialem w stresie dla +5V = 4.86V

a teraz 5,05 ze o innych napieciach nie wspomne , Dodam tez ze zasilacz jest naprwde cichutki i kosztowal az 40 pln :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maj przeciez o 1/3 wieksza moc

wiec przy malym obciazeniu powinny miec duzy zapas i pracowac na "pol gwizdka" a 300w bedzie jechal na maxa

No LOL dla Ciebie...jak większość codegenów 300W ma 250W, to będzie dobrze.

Mój fortron 300W w testach na sieci wytrzymywał 380W gładko.

We własnym teście do mojego konfiga dopiełem żarówkę halogenową 12V-150W i chodził sobie dalej, wcale sie nie przejął, dopiero po 15 minutach na CPUburn się wyłączył (poleciało 5V na dół), jak wystygł można było ponownie uruchomić dopiero. Codegen, jak to ma w podpisie nasz forumowicz Mikaelus, zrobiły permanentne "pa pa" w obłokach dymu...Tego fortrona kupisz na allegro na 60/70zł, jest o tym topic na tweaku (zasilacz FSP proszę o opinie, czy jakoś tak)

Z tych dwóch co wymieniłeś zdecydowanie foxxcon/deer, ponoć całkiem spoko jakość za tą cenę...sam się przymierzałem, ale pojawiły się FSP na allegro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powinny dzialac lepiej niz jakie super drogie znanych firm 300w

buahahahhahahahahahahaha

rotfl

lol i te sprawy!

kurde, kpisz sobie?

ja wymienilem codegena 400w na enlighta 250w i kurde napiecia cudowne!

na codeshicie byl syf totalny!

zrezta, masz tu foto napiec.....

ehhhhhhh

3.3 wysokie, bo moj boski abit podaje napiecie ustawione w biosie ;]

miernikiem sprawdzalem bylo 3.35!

wiec kurcze........nie pioeprz, ze to COS bedzie lepsze od markowych 300w, bo jest gorsze od markowego 250W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzę na allegro FSP 245 GP. co sądziecie o tym zasilaczu?

30zł jego cena, niby niewiele tym bardziej, że codegena 300W można sprzedać za 30-40zł !

3.3 V 8A, 5V 11A, 12V 12A. Wentyl 12 cm, podobno cichy jest.

warto ?? mam napięcia na swoim 12 V 11,88-11.95V, 5V 4.78-4.95V, 3.3V 3.41V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzę na allegro FSP 245 GP. co sądziecie o tym zasilaczu? 

30zł jego cena, niby niewiele tym bardziej, że codegena 300W można sprzedać za 30-40zł !

3.3 V 8A, 5V 11A, 12V 12A. Wentyl 12 cm, podobno cichy jest.

warto ?? mam napięcia na swoim 12 V  11,88-11.95V, 5V 4.78-4.95V, 3.3V  3.41V.

przy twoim konfigu ten zasilacz jeszcze moze by sobie jakos radzil. napiecia na pewno by dobre trzymal, ale po podlaczeniu do niego cos mocniejszego to juz bys mial ciagle resety (wiem bo mam ten model i na moim poprzednim a1600+ tak bylo ;) ). powod chyba oczywisty - spojrz na wartosci A przy 3.3V i 5V... co do wentyla - faktycznie jest nieslyszalny bo ta zasilka chodzi u mnie w serku asusik p2b + p2 360 + 128 ramcu + hdd. zdjalem wentyl z procka bo strasznie halasowal a sam radiator o dziwo wystarcza i jedynym wentylem jest ten 120x120 w zasilce (wyciaga powietrze dokladnie znad procka bo jest umieszczony pionowo 8) ). niestety halasuje mi hdd mimo ze lezy na folii bombelkowej (slychac szum obracajacych sie talerzy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zalicytowałem Fortrona fsp250 GTA za 35zł, nie wiem co to za model 245 więc 5zł dorzucę i będzie ten GTA.

a codegena się sprzeda, ma w sumie niezłe napięcia ale wymieniam go z czterech powodów:

-będę miał firmowy zasilacz, bajer sam w sobie a cena żadna.

-ma cichy wiatrak i to w dobrym miejscu, mój ma tradycyjny z tyłu i słychcać go jak się odłączy wszystko inne bo mi dysk hałasi i wiatrak na procu.

-na przyszły sprzęt będzie jak znalazł tym bardziej, że planuję zakup A 1200 lub lepsze cosik.

-liczę na spadek temperatury wokól proca bo każdy wie jak wyciąga powietrze zwykły zasilacz, tylko z okolic cd romu bo tylko tam ma dzieuki. tu będzie wyciąg powietrza znad procka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...