Skocz do zawartości
Busterje

Jakie 2 Dyski 250gb Lub 320gb Do Raid 0 ?

Rekomendowane odpowiedzi

oczywiście kupię raczej coś używanego :P

przedtem wpadło by kupić sobie 2x250 seagate ST3250410AS w raidzie 0 transfer w okolicach 2000MB/s robi wrażenie :o

tutaj dyski mardoka 2x250gb seagate

Dołączona grafika

macie może jakieś swoje typy czy pchać się w tego seagate ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja rowniez go polecam ;)

dlaczego? Bo jest na 1 talerzu wiec teoretycznie powinien byc cichszy, chlodniejszy i szybszy... Mam takiego i rzeczywiscie jest chlodny cichy i szybki :D

(ale tylko i wylacznie HD322HJ)

WD 320gb z serii AAKS czy jakos tak byly na 1 talerzu ale ostatnio czytalem ze sa tez na dwoch (czyli gorsze) tyle ze nie wiem ile w tym prawdy bo sie tym nie interesowalem

Edytowane przez domban214

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a te sejgety nie mają 1talerza ? :lol:

Bardzo mozliwe ze maja ALE one sa na talerzach 250gb a im wiecej tym chyba szybsze :) a pozatym kumpel mial takiego i byl duzo wolniejszy i troche glosny (znaczy moze i cichy ale duzo glosniejszy niz samsung hd322hj na talerzu 333gb) Edytowane przez domban214

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sobota przeciez juz bylo o nich pisane :D

Busterje na tej aukcji w poscie wyzej masz wynik w raidzie ;)

I znalazlem jeszcze tescik jak po wlaczeniu czegostam jeszcze troche wydajnosc rosnie (ale to na plytach z chipsetem intela)

Dołączona grafika

Edytowane przez domban214

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego.. autorze ;) te dyski Seagate są na jednym talerzu 410 przedostatnia cyfra to okresla .. ;) mam raid 0 z tych dysków i jest bardz ow porządku.. dyski są całkowicie bezgłośne jak dla mnie (komputer około metr ode mnie buda otwarta na stole).... jedynym minusem jest nie najlepszy czas dostepu tych dysków... czyli okolo 15.5ms poza tym same plusy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi