infor7 Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 mam problem, 2 nowe dyski SATA Seagate Barracuda po 500GB, chce je wpiąć w RAID 1 Mirroring, płyta INTELA DP35DP Brak slotu FDD na płycie. utworzylem w biosie Raid 1, jest jeszcze dyskietka *ale niema przeciez stacji fdd na płycie...., nagralem pliki na cd ale nic to nierusza wogóle. Przy instalacji XP muwi że niewidzi dysku a Bios widzi. Przy instalacji XP wciska sie F6 aby zainstalowac stery do RAID i wtedy pewnie by zobaczyl dyski, ALE... xp bierze dane tylko z FDD któego niema.... Co z tym zrobić HELP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacklio Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Zintegruj nLitem sterowniki Raid z instalką XP http://www.purepc.pl/node/881 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
infor7 Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 niewiem czy dobrze rozumiem, mam <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> na jakimś kompie włożyć CD z XP zrobi mi lustro i puzniej plyte z driverami do RAID (zintegrować) ? To pomoże? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrkiel Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 niewiem czy dobrze rozumiem, mam <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> na jakimś kompie włożyć CD z XP zrobi mi lustro i puzniej plyte z driverami do RAID (zintegrować) ? To pomoże?O to chodzi, kopiujesz całą płytę z systemem na dysk, odpalasz nlite, wskazujesz ten katalog gdzie skopiowałeś płytę, potem zaznaczasz 'sterowniki' i 'boot-owalny obraz iso' ściągasz sterowniki - http://downloadmirror.intel.com/15251/eng/...7.0.1007_PV.zip klikasz 'dodaj' i wybierasz 'pojedynczy sterownik', bierzesz któryś z plików inf w katalogu z rozpakowanymi sterami, zaznaczasz te na dole (ICH9*). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...