Skocz do zawartości
infor7

Sterowniki Raid Intel Brak Fdd Help

Rekomendowane odpowiedzi

mam problem, 2 nowe dyski SATA Seagate Barracuda po 500GB, chce je wpiąć w RAID 1 Mirroring, płyta INTELA DP35DP Brak slotu FDD na płycie.

utworzylem w biosie Raid 1, jest jeszcze dyskietka *ale niema przeciez stacji fdd na płycie...., nagralem pliki na cd ale nic to nierusza wogóle.

Przy instalacji XP muwi że niewidzi dysku a Bios widzi.

Przy instalacji XP wciska sie F6 aby zainstalowac stery do RAID i wtedy pewnie by zobaczyl dyski, ALE... xp bierze dane tylko z FDD któego niema....

Co z tym zrobić HELP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niewiem czy dobrze rozumiem, mam <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> na jakimś kompie włożyć CD z XP zrobi mi lustro i puzniej plyte z driverami do RAID (zintegrować) ? To pomoże?

O to chodzi, kopiujesz całą płytę z systemem na dysk, odpalasz nlite, wskazujesz ten katalog gdzie skopiowałeś płytę, potem zaznaczasz 'sterowniki' i 'boot-owalny obraz iso'

ściągasz sterowniki - http://downloadmirror.intel.com/15251/eng/...7.0.1007_PV.zip

klikasz 'dodaj' i wybierasz 'pojedynczy sterownik', bierzesz któryś z plików inf w katalogu z rozpakowanymi sterami, zaznaczasz te na dole (ICH9*).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi