Skocz do zawartości
tbadoo

Plik Hosts W Vista X64

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Muszę edytować plik hosts. Jednak nie mogę go znaleźć w podanej lokacji: %windir%\system32\drivers\etc\hosts

Tam w ogóle nawet nie ma katalogu \etc.

Czy w tej wersji systemu ten plik znajduje się gdzieś indziej czy po prostu mam go utworzyć razem z katalogiem \etc ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pełna, nieokrojona wersja systemu Windows Vista x64 Ultimate. Dlaczego nie ma to nie wiem, po prostu nie ma i już. Chcesz screena? Ale zakładając że mam rację i potrafię stwierdzić czy jakiś katalog jest na moim dysku czy nie, możemy kontynuować? Więc, sposobów na stworzenie/edytowanie pliku hosts jest trochę na googlach. Nie wiem jednak jak założyć katalog \etc, nie idzie niestety. :wacko:

Edytowane przez tbadoo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja, mój błąd. Zrobione, dzięki. Swoją drogą czemu TotalCMD nie widzi tych plików? Niby powinien, nie?

Nie powinien. System masz 64-bitowy a Total jest aplikacją 32-bitową i jako taka jest przekierowywana do SysWOW64.

Jeśli chcesz to obejść, to w pliku wincmd.ini znajdź wpis x64DisableRedirection=0 i zmień na "1".

Zobaczysz to co jest w rzeczywistym katalogu System32 ale będziesz miał problemy z uruchamianiem większości programów z poziomu TC. Na dłuższą metę się nie opłaca.

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi