Amarith Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 (edytowane) Witam Czy może wie ktoś jak można zdiagnozować sprawność baterii? Laptopa mam 3 miesiące i od początku mam problemu z baterią. Po odłączeniu zasilania naładowanie powoli spada i przy około 70% nagle spadek na 1-5% i koniec... Dzieje się to przy maksymalnym oszczędzaniu energii po około godzinie, a przy domyślnym nawet po 30min. Nie mam żadnego kombajnu z dedykowaną grafiką itd., więc coś mi tutaj nie pasuje. Bateria ma 36 cykli za sobą. Strasznie mnie to irytuje, bo po 3 latach z T43 bateria tam spokojnie 2h mi trzymała. Teraz bez zasilacza się nie ruszam. Nie wiem czy wysyłać na gwarancje i czy to się kwalifikuje pod usterkę. Edytowane 1 Kwietnia 2009 przez Amarith Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SbstnS Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 (edytowane) Po kolei, wg. podręcznika serwisowego Lenovo, strona 26 wydania polskiego: Problem: Czas działania akumulatora naładowanego do pełna jest krótki. Rozwiązanie: Szczegółowe informacje - patrz kategoria ″Battery and power″ w częśc ″Troubleshooting″ w sekcji ″Problem solving″ systemu Access Help. Access Help to obszerny podręcznik elektroniczny, zawierający odpowiedzi na większość pytań o komputer, pomagający w konfigurowaniu zainstalowanych fabrycznie opcji i narzędzi oraz rozwiązywaniu problemów. Aby otworzyć program Access Help, wykonaj jedną z następujących czynności: v Naciśnij przycisk ThinkVantage®. W sekcji Szybkie odsyłacze Productivity Center kliknij Access on-system help. v Z menu Start wybierz polecenie Wszystkie programy (w systemie Windows® 2000 - Programy), a następnie ThinkVantage. Kliknij polecenie Access Help. Mam nadzieję, że znajdziesz tam odpowiedź. :] Edytowane 1 Kwietnia 2009 przez SbstnS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amarith Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Po kolei, wg. podręcznika serwisowego Lenovo, strona 26 wydania polskiego: Mam nadzieję, że znajdziesz tam odpowiedź. :] Dzięki za odpowiedź. Jest tam napisane: "Rozładuj i naładuj baterie. Jeśli problem się powtarza wymień na nową." To się za wiele nie dowiedziałem. Czy ktoś ma doświadczenie z reklamowaniem baterii? Najlepiej chyba zadzwonić do serwisu i się spytać. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...