Skocz do zawartości
JudasPriest

Bezprzewodowe Urządzenie Wielofunkcyjne Do 500zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. To mój #1 post.

Chciałbym prosić o jakieś wskazówki dot. wyboru urz. wielofunkcyjnego. Może zacznę od wymogów.

- Niska cena 300-500zł

- w miarę tania eksploatacja,

- 2 lata gwarancji

- wireless

Dodatkowo (niekoniecznie):

- Fax

Urządzenie byłoby wykorzystywane głównie do wydruku dokumentów. Na mojej poprzedniej drukarce Lexmarka wychodziło mi 1-2 kartridże rocznie, czyli przypuszczam że około 1000 stron, co jest mało. Czytałem, że teraz drukarki mają maksa 3000/rok.* Proszę nie pytać z czego to wynika, sam nie wiem.

Nie ukrywam, że interesuje mnie coś z trójki Canon-Samsung-Brother, gdyż dowiedziałem się, że są to najporządniejsze firmy. Nie wiem natomiast nic o cenie ich utrzymywania. Do Lexmarka lałem tusz za 20 złotych i było, dopóki zasilacz nie padł. Tyle, że cały czas coś w niej na maksa głośno chrobotało. Przypuszczam, że to wina, iż gdzieś mi się zawieruszył kolorowy kartridż i Lexmark go wyszukuje :mur:

Narazie nie mogę nic znaleźć z tych wymagań. Póki co mam Lexmarka z wifi, Canona bez wifi i jakiegoś HPka. Nie chcę żadnych photosmarków, HiPixów itp. bo urządzenie do biura a nie do drukarni.

Canon MP140 za 196zł ale bez WiFi

Jeśli nic z tej trójki Canon-Samsung-Brother nie znajdę w interesującej mnie cenie to chyba popatrzę w Bielsku-Białej za tego typu urządzeniami od LekSmarka, HPka czy innej masówki. Jak się sciach!li to serwis będzie blisko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam urządzenie wielofunkcyjne Lexmark X4975VE które spełnia wszystkie przez Ciebie wymienione wymagania. Link: http://allegro.pl/item607269767_lexmark_x4...l_tusze_ka.html

Urządzenie posiada trzy przyciski szybkiego dostępu, które pozwalają na bardzo łatwe odnalezienie interesującej nas funkcji. Wbudowany czytnik kart pamięci oraz port PictBridge pozwala na bezpośrednie drukowanie zdjęć bez udziału komputera oraz drukowanie plików tekstowych już z poziomu drukarki. Również skanować można bez udziału komputera czy do kart pamięci, czy do pamięci przenośnej USB. Dołączony w oprogramowaniu program do OCR (optycznego rozpoznawania znaków) FineReader 6.0 Sprint Plus umożliwia łatwe przekształcanie skanowanego tekstu bezpośrednio do formatów Microsoft Office, np. Word, Exel. Powinno ci się spodobać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi