Maciej_27 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 (edytowane) Mam zamiar kupić telewizor LCD, na oku mam dwa modele Samsung LE40B650 i LG475000 który wybrać, który ładniej wyświetla obraz. SAMSUNG - http://www.neo24.pl/index.php?target=produ...CFVOT3wodAUKZvQ LG - http://medialider.pl/telewizory-lcd/lg-47l...pl-lge-com.html Edytowane 2 Kwietnia 2009 przez Maciej_27 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Ja bym wolał mniejszy ... ma możliwość włączenia 100 Hz co może się przydać, ma DVB-T z dekoderem mpeg4 ... już niebawem może to się przydać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Samsung.. Matryca to PVA ma DVB itd... Ja mam 32A551 i po podłaczeniu do kompa obraz to nasycony itd.. ( w porownianiu do 19' TN SM940N ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodolev Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 przed zakupem weź pod uwagę wielkość pomieszczenia, w którym ma się znajdować TV... żeby się nie okazało, że siedząc zbyt blisko obraz okaże się niewyraźny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej_27 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Telewizor będzie umieszczony na ścianie w odległości ok. 4.5 metra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 od biedy 40 starczy na taką odległość ja mam 32cale i siedzę 3 metrów z hakiem od niego i wydaje się z deka mały jakbym się nie kierował tym tekstem, że pomieszczenie za małe to bym wziął 42 cale i byłbym bardziej happy no ale przynajmniej + taki że mogę blisko siedzieć ale do filmów to trochę mały już jest w każdym razie chyba w tym 47 calowym LG można odblokować mpeg4 po udaniu się do serwisu ;) ale nie jestem pewien czy to ten model trochę osłabło moje zainteresowanie LCD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 od biedy 40 starczy na taką odległość ja mam 32cale i siedzę 3 metrów z hakiem od niego i wydaje się z deka mały jakbym się nie kierował tym tekstem, że pomieszczenie za małe to bym wziął 42 cale i byłbym bardziej happy no ale przynajmniej + taki że mogę blisko siedzieć ale do filmów to trochę mały już jest w każdym razie chyba w tym 47 calowym LG można odblokować mpeg4 po udaniu się do serwisu ;) ale nie jestem pewien czy to ten model trochę osłabło moje zainteresowanie LCD.Przy oglądaniu Full HD z 3m najlepiej kupić np. 52" lub większy ;) Natomiast w tym temacie mamy wybór mniejszy lepszy czy większy gorszy. Biorąc pod uwagę że oglądane to będzie z 4,5m to oba na pewno nie będą za duże ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 co fakt to fakt ale ja bym wolał mimo wszystko LG obraz dobry a 7 cali robi różnice może nie taką jak między małymi matrycami ale przyjemność oglądania wzrasta wprostproporcjonalnie do przekątnej ekranu :D a 100hz bez tego da się żyć i to zupełnie bez żalu, dvb ? a po co to komu zanim w Polsce odpalą dvb to wszyscy będziemy na ledach siedzieć bo wątpię aby ktoś je odpuścił jak już stanieją ;) także brałbym wiecej cali za mniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 także brałbym wiecej cali za mniej.A ja bym zrobił odwrotnie .... czyli autor sam musi zadecydować co woli. B-) ps. DVB-T już teraz jest nadawane a już słyszałem że w bardzo niedalekiej przyszłości będzie ~30 kanałów (obecnie jest tylko kilka) ... tak więc naziemna TV cyfrowa w Polsce nie jest tak odległa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Sam posiadam Samsunga LE37B656A1F. Musze stwierdzić, że TV daje rade i mimo dosyć małej ilości " obraz wygląda świetnie. Do podłączenia PC lub konsoli TV idealny. Wolałbym mniejszy TV z dobrą jakością obrazu niż większy, który kosztem jakości ma jedynie większą przekątną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 (edytowane) Sam posiadam Samsunga LE37B656A1F. Musze stwierdzić, że TV daje rade i mimo dosyć małej ilości " obraz wygląda świetnie. Do podłączenia PC lub konsoli TV idealny. Wolałbym mniejszy TV z dobrą jakością obrazu niż większy, który kosztem jakości ma jedynie większą przekątną. róbcie jak uważacie ja wychodzę z prostego założenia i tak wymieniam z reguły co 2 lata TV a te dwa to od siebie jakoś nie odstają bardzo a wiecej cali zawsze daje radę a to 100hz no cóż jeśli bardzo ich potrzebuje to niech bierze za 2 lata i tak wymieni bo się po prostu opłaca zamiast trzymać stary szmelc na chacie a na allegro ludzie z chęcią kupią ;) i często za naprawdę dobra cenę. Z TV LCD jak z kompami patrzę po tym co mogę mieć jak najtaniej nie tracąc zbyt wiele do droższych rzeczy a te Tviki jakoś bardzo od siebie nie odstają pod względem obrazu i realnej funkcjonalności. W Samsunga jest tona bajerów raczej mało przydatnych szczególnie jeśli myśli się nad spięciem TV z kompem lub chociaz ma się kompa :) i ma się już coś co odtwarza dźwięk. Także niech bierze co mu pasuje w obu przypadkach będzie zadowolony. Edytowane 7 Kwietnia 2009 przez Art385 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CUBEGAME Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 polecam samsung z nowej serii B650 bo model A656 jest straszym modelem ale tez dobrym tylko juz nie na topie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...