macin Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 (edytowane) Chcę dla żony zrobić www na płatnej domenie. Ma to być galeria jej obrazów z ocenami odwiedzających i pewnie w niedalekiej przyszłości sklep. Hmmm... nie wiem za co się wziąć. Będę miał trochę wolnego (operacja kolana) i chcę się nauczyć www i php, flash i takich innych od podstaw. Wiem, że po necie pełno kursów, ale napiszcie jaką książkę polecacie (w szpitalu brak neta:) chcę zrobić żonie naprawdę coś ekstra (mam na to pewnie i z rok). Czego po kolei powinienem się uczyć? Edytowane 2 Kwietnia 2009 przez macin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOCHAM SYNTHOL Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 po kolei, nie ucz sie wszystkiego na raz bo nie nauczysz sie niczego. najpierw podstawy hmtl, potem ostro css. pozniej ewentualnie php, choc lepszym rozwiazaniem beda raczej podstawy + gotowe rozwiazania, bo watpie, ze w rok bedziesz w stanie napisac wlasnego cmsa. flasha sie nie ucz, zeby zrobic cos wartego uwagi trzeba znac actionscript a to juz troche wyzsza szkola jazdy. badzo dobre ksiazki ma w swojej ofercie Helion, seria 'Biblia' - odpowiednio edycje 'XHTML, HTML I CSS' i 'PHP i MYSQL', jestem pewien ze jak je przerobisz, to taka strone klepniesz w dwa wieczory. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...