Skocz do zawartości
basti

Która Z Tych 3 Kart Będzie Najlepszym Wyborem?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Po pierwsze czy są jakieś przeciwwskazania żeby nie kupić tej karty ze względu na moją płytę główną M2N32-SLI Deluxe 590i. Chodzi mi o to czy AMD nie będzie się "gryzło" z chipsetem nVidia?

I oto te karty:

najtańsza (585 zł): GAINWARD HD 4850 512 MB http://arest.pl/index.php?inc=produkt&...265&katid=5

średnia (609 zł): SAPPHIRE HD 4850 512 MB http://arest.pl/index.php?inc=produkt&...035&katid=5

najdroższa (645 zł): GAINWARD HD 4850 GS 512 MB http://arest.pl/index.php?inc=produkt&...701&katid=5

Z tego co czytałem to polecacie tego Sapphire. Ogólnie bardzo mi się podoba bo ma wyjście HDMI a może się kiedyś przydać. Ale Karta Gaiward oprócz HDMI ma te same taktowania a jest tańsza o 24 zł ;-) Natomiast najdroższa karta Gainward ma fabrycznie podniesione taktowania (rdzeń 700MHz, pamięć 2200 MHz) a dwie pozostałe (rdzeń 625 MHz, pamięć 1986 MHz)

I teraz się zastanawiam którą wybrać, bo chcę aby karta służyła mi przez co najmniej rok i prezentowała przyzwoity poziom. Ogólnie skłaniam się ku Sapphire, ale czy warto dopłacić te nie całe 40 zł i kupić kartę z wyższymi taktowaniami. Może macie dostęp do testów tych kart to poproszę o linka.

Dzięki za wszelkie odpowiedzi i podpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weź sapphire. Podkręcić możesz sam.

Myślę tak samo , oc zrobisz sobie sam a względem najtańszej zyskujesz lepszy system chłodzenia

A odnośnie "przyzwoitego poziomu" , wszystko zależy od gier w jakie grasz i od preferowanych rozdzielczości. Podaj jeszcze resztę swojego sprzętu , bo może się okazać że cos będzie wymagało korekty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to co do sprzętu.

Procek: AMD Athlon X2 5400+ 2.8 GHz (można podkręcić do 3.1 GHz ale już występują pewne problemy)

Płyta Główna: ASUS M2N32-SLI Deluxe 590

Pamięć: 2X1 GB Kinston HyperX 800 MHz

HDD: Seagate 160 GB + Seagate 250 GB

PSU: Pentagram 500W Silent Force CAV-500-A12S // andrew777 miałeś rację

Karta Graficzna: 2X GeForce 7900 GS w SLI

Myślę że nie będzie problemu z nową kartą.

A co do gier to obecnie najczęściej gram w Call of Duty 4 : Modern Warfare i mam zamiar kupić następce (czyli CoD 6 a nie CoD: WaW) czasem w Crysisa zagram, no i jakas strategia pokroju C&C Red Alert3 i World in Conflict

Edytowane przez basti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi