kuebk Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Ma ktos moze juz nowszego brata? Jesli tak to prosze o podzielenie sie opiniami bo wlasnie rozwazam zakup jednej z tych dwoch obudow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 183 - lepsza wentylacja kosztem minimalnie słabszego tłumienia, ma też trochę gadżetów które Antec opracował pomiędzy premierą p182 a p183 w opisie najważniejsze różnice wrzuciłem do opisu P183. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 A wentylatory ktore sa montowane w P183 to te same co w P182? Wiem ze nazwa ta sama ale moze cichsze teraz montuja czy cos. ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 wentylatorki takie same z wyprowadzeniem regulacji na tylni panel obudowy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Przedni panel chyba brzyszy, według mnie :/ Fajne te zaślepki 5.25” z filtrem, można kupić osobno ??:) "Niższa komora wentylatora znajduje się teraz z przodu klatki na dyski twarde" to to ja z miejsca przerobiłem, stare rozwiązanie w moim P182 jakoś mi się nie widziało :/ A że się zapytam przy okazji, mam napęd LG zamontowany na tych nieszczęsnych szynach który wystaje strasznie jakieś 1,5cm, i niemożna go głębiej osadzić, czy to normalne ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Mi szczerze powiedziawszy tez sie mniej podoba ten przedni panel, ale zas z drugiej strony az taki zly nie jest. Jedyne co mnie zastanawia to fakt czemu dioda od power jest poza klapka a dioda od hdd za klapka - to rozwiazanie srednio rozumiem. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 W sumie nigdy nad tym nie myślałem, ale nie wiem poco w 2 diody hdd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Ogólnie głośnej to wcale tak nie jest:) Różnice są raczej niewielkie, najważniejsza różnica to przystosowanie do CPX;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 A co to CPX ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 (edytowane) pci napisał(a): A co to CPX ?? CPX to standard budowy zasilaczy niezgodny z ATX i stworzony przez Anteca w celu obniżenia poziomu hałasu. ATX vs CPX Co do wizualnych różnic pomiędzy Antec P183 a Antec P182 to wrzucam więcej zdjęć. Edytowane 6 Kwietnia 2009 przez Zenfist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 a da sie osobno dokupic zaslepki z filtrem? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 pci napisał(a): W sumie nigdy nad tym nie myślałem, ale nie wiem poco w 2 diody hdd Ale to sa 2 osobne diody czy 2 podlaczane razem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 (edytowane) 2 osobne diody W sumie obie są piękne, ale POWER powinien być na wierzchu a nie za drzwiczkami ;/ Niemiec napisał(a): a da sie osobno dokupic zaslepki z filtrem? :DTeż by mi się przydały, mimo że mam 2x 120 do wdmuchiwania , i 1x120 na wydmuch+ zasilacz (BQ wiec dmucha tyle co nic) wentylacja wspomaga się zassysaniem powierza przez zatoczki pci itp.. Edytowane 7 Kwietnia 2009 przez pci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 pci napisał(a): 2 osobne diody W sumie obie są piękne, ale POWER powinien być na wierzchu a nie za drzwiczkami ;/ Tzn? Z tego co przegladalem obrazki to power nie jest za drzwiczkami, czyz nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 jest ale można palca wsadzić przez otwór wentylacyjny - bez problemu można kompa włączyć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zenfist napisał(a): jest ale można palca wsadzić przez otwór wentylacyjny - bez problemu można kompa włączyć... Kurde jakos zrozumialem ze chodzi o diode a nie o guzik power. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 pci napisał(a): W sumie nigdy nad tym nie myślałem, ale nie wiem poco w 2 diody hddDruga dioda służy do sygnalizacji pracy dodatkowego kontrolera hdd - trudno znaleźć w innych obudowach, a każdy normalny kontroler ma wyjście na diodę. Można ją też wykorzystać do czegoś innego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Drzwi sa zdejmowalne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Tak, wyhaczasz je z zawiasów i w minute masz bezdrzwiową P183 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szol Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Witam. Dostałem wczoraj p183 i Instrukcja dołączona do obudowy mnie rozwaliła. W końcu doszedłem do tego jak zamontować napęd dvd ale wystaje z przodu obudowy. Czy nie da się go jakoś głębiej schować? Czy dysk ma sobie tak luźno leżeć na gumkach czy może się go jakoś przymocowuje do całości? Czy poza niebieską migającą diodą bodajże od dysku ma się świecić dioda od powera? Miałem nadzieję że nad wentylatorem zasilacza da się jakoś zdemontować ściankę działową bo akurat zasilacz mi chłodzi komputer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Oczywiście, że się da. Wyceluj odpowiednio, musi się zmieścić. Na spodzie dysku masz przecież otwory na śrubki - przykręć. Wentylator nie chłodzi, ponieważ wydmuciach!e powietrze, nie na odwrót -.- Zamontuj wentylatorem do dołu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Pewnie wystaje bo w w zle dziurki przykreciles szyny, co do zasilacza to ja akurat u siebie zamontowalem wentylatorem do gory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szol Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Dioda mi już świeci, dysk rzeczywiście da się przykręcić ale nie mam pojęcia jak dobrze zrobić z napędem dvd i stacją dyskietek. Wkręcając szyny w napędy w sposób optymalny wchodzą one w obudowę do momentu jak metalowe zakończenia szyn nie zatrzymają się na wypustkach obudowy, i na tym etapie sporo wystają z pionu półek. wiatrak zasilacza chłodzi niezależnie czy wciąga czy wpompowuje powietrze. mając 120mm wiatrak i bardzo dużą wydajność prądową nie może nie polepszać obiegu powietrza w obudowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Szol napisał(a): Dioda mi już świeci, dysk rzeczywiście da się przykręcić ale nie mam pojęcia jak dobrze zrobić z napędem dvd i stacją dyskietek. Wkręcając szyny w napędy w sposób optymalny wchodzą one w obudowę do momentu jak metalowe zakończenia szyn nie zatrzymają się na wypustkach obudowy, i na tym etapie sporo wystają z pionu półek. wiatrak zasilacza chłodzi niezależnie czy wciąga czy wpompowuje powietrze. mając 120mm wiatrak i bardzo dużą wydajność prądową nie może nie polepszać obiegu powietrza w obudowie. U mnie szyny przykrecone sa w taki sposob ze sa na rowno z przednia scianka napedu. W p183 jaka wydajnosc by nie mial i tak polepszy tylko przeciag w dolnej komorze, gorna ma niezalezny obiego powietrza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szol Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 http://img200.imageshack.us/img200/1971/szyny.jpg tak wygląda spasowanie dziurek szyn z napędami. Żeby napęd nie wystawał szyna musi z nim być przymocowana na równo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 (edytowane) Pokaz jak to wygląda po zamontowaniu i w który otwór wkręcasz śrubkę. Edit: Jeżeli przykręcasz szynę tak jak pokazałeś na zdjęciu, to mogę powiedzieć tylko "brawo Jasiu" ;) Edytowane 20 Czerwca 2009 przez Qrchak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szol Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 Naprawdę jestem pod głębokim wrażeniem swojego zaćmienia umysłu :blink: Zmyliły mnie wystające od środka szyny w wysuwanej kieszeni i jakoś nijak nie pasowało mi do koncepcji odwrotnie. Teraz widzę jak wszystko jest ładnie pomyślane, Szkoda tylko że instrukcja wyszła z założenia że odkrycie tych nowatorskich rozwiązań to najlepsza zabawa :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 tomazzi napisał(a): Druga dioda służy do sygnalizacji pracy dodatkowego kontrolera hdd - trudno znaleźć w innych obudowach, a każdy normalny kontroler ma wyjście na diodę. Można ją też wykorzystać do czegoś innego ;) P183 nie ma drugiej diody do HDD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...