Skocz do zawartości
kuebk

Antec P183 Vs P182

Rekomendowane odpowiedzi

Przedni panel chyba brzyszy, według mnie :/

Fajne te zaślepki 5.25” z filtrem, można kupić osobno ??:)

"Niższa komora wentylatora znajduje się teraz z przodu klatki na dyski twarde" to to ja z miejsca przerobiłem, stare rozwiązanie w moim P182 jakoś mi się nie widziało :/

A że się zapytam przy okazji, mam napęd LG zamontowany na tych nieszczęsnych szynach który wystaje strasznie jakieś 1,5cm, i niemożna go głębiej osadzić, czy to normalne ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi szczerze powiedziawszy tez sie mniej podoba ten przedni panel, ale zas z drugiej strony az taki zly nie jest.

Jedyne co mnie zastanawia to fakt czemu dioda od power jest poza klapka a dioda od hdd za klapka - to rozwiazanie srednio rozumiem. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co to CPX ??

CPX to standard budowy zasilaczy niezgodny z ATX i stworzony przez Anteca w celu obniżenia poziomu hałasu.

ATX vs CPX

Dołączona grafika

Co do wizualnych różnic pomiędzy Antec P183 a Antec P182 to wrzucam więcej zdjęć.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Edytowane przez Zenfist

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 osobne diody

W sumie obie są piękne, ale POWER powinien być na wierzchu a nie za drzwiczkami ;/

a da sie osobno dokupic zaslepki z filtrem? :D

Też by mi się przydały, mimo że mam 2x 120 do wdmuchiwania , i 1x120 na wydmuch+ zasilacz (BQ wiec dmucha tyle co nic) wentylacja wspomaga się zassysaniem powierza przez zatoczki pci itp.. Edytowane przez pci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość <account_deleted>

W sumie nigdy nad tym nie myślałem, ale nie wiem poco w 2 diody hdd

Druga dioda służy do sygnalizacji pracy dodatkowego kontrolera hdd - trudno znaleźć w innych obudowach, a każdy normalny kontroler ma wyjście na diodę. Można ją też wykorzystać do czegoś innego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Dostałem wczoraj p183 i Instrukcja dołączona do obudowy mnie rozwaliła. W końcu doszedłem do tego jak zamontować napęd dvd ale wystaje z przodu obudowy. Czy nie da się go jakoś głębiej schować?

Czy dysk ma sobie tak luźno leżeć na gumkach czy może się go jakoś przymocowuje do całości? Czy poza niebieską migającą diodą bodajże od dysku ma się świecić dioda od powera?

Miałem nadzieję że nad wentylatorem zasilacza da się jakoś zdemontować ściankę działową bo akurat zasilacz mi chłodzi komputer.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że się da. Wyceluj odpowiednio, musi się zmieścić. Na spodzie dysku masz przecież otwory na śrubki - przykręć.

Wentylator nie chłodzi, ponieważ wydmuciach!e powietrze, nie na odwrót -.- Zamontuj wentylatorem do dołu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dioda mi już świeci, dysk rzeczywiście da się przykręcić ale nie mam pojęcia jak dobrze zrobić z napędem dvd i stacją dyskietek. Wkręcając szyny w napędy w sposób optymalny wchodzą one w obudowę do momentu jak metalowe zakończenia szyn nie zatrzymają się na wypustkach obudowy, i na tym etapie sporo wystają z pionu półek.

wiatrak zasilacza chłodzi niezależnie czy wciąga czy wpompowuje powietrze. mając 120mm wiatrak i bardzo dużą wydajność prądową nie może nie polepszać obiegu powietrza w obudowie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dioda mi już świeci, dysk rzeczywiście da się przykręcić ale nie mam pojęcia jak dobrze zrobić z napędem dvd i stacją dyskietek. Wkręcając szyny w napędy w sposób optymalny wchodzą one w obudowę do momentu jak metalowe zakończenia szyn nie zatrzymają się na wypustkach obudowy, i na tym etapie sporo wystają z pionu półek.

wiatrak zasilacza chłodzi niezależnie czy wciąga czy wpompowuje powietrze. mając 120mm wiatrak i bardzo dużą wydajność prądową nie może nie polepszać obiegu powietrza w obudowie.

U mnie szyny przykrecone sa w taki sposob ze sa na rowno z przednia scianka napedu.

W p183 jaka wydajnosc by nie mial i tak polepszy tylko przeciag w dolnej komorze, gorna ma niezalezny obiego powietrza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokaz jak to wygląda po zamontowaniu i w który otwór wkręcasz śrubkę.

Edit:

Jeżeli przykręcasz szynę tak jak pokazałeś na zdjęciu, to mogę powiedzieć tylko "brawo Jasiu" ;)

Edytowane przez Qrchak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawdę jestem pod głębokim wrażeniem swojego zaćmienia umysłu :blink: Zmyliły mnie wystające od środka szyny w wysuwanej kieszeni i jakoś nijak nie pasowało mi do koncepcji odwrotnie. Teraz widzę jak wszystko jest ładnie pomyślane, Szkoda tylko że instrukcja wyszła z założenia że odkrycie tych nowatorskich rozwiązań to najlepsza zabawa :-D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Druga dioda służy do sygnalizacji pracy dodatkowego kontrolera hdd - trudno znaleźć w innych obudowach, a każdy normalny kontroler ma wyjście na diodę. Można ją też wykorzystać do czegoś innego ;)

P183 nie ma drugiej diody do HDD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi