HpHubert Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Witam. Dziś przypadkiem w mojej drukarko-skanero-kopiarce HP PSC 1510 przytrzymałem przyciski anuluj/wznów oraz włącz/wyłącz i zaświeciły się dwie diody (może jedna, nie widać dokładnie) od błędu z papierem, a druga od pojemników z tuszem. Gdy wcisnę przycisk anuluj i kolor to diody zaczynają szybciej świecić i, i gdy jeszcze kilka razy to powtórzę to drukarka drukuje stronę testową, ale inną niż zwykle. Oto ona: Czy gdzieś został opisany już ten tryb i czy można tam coś zmienić? Nie chcę pomieszać w bitach, bo mogę uszkodzić drukarkę. Jakby ktoś miał jakieś informacje na ten temat to proszę się o podzielenie nimi. W załączniku daję zdjęcia w/w strony testowej. Daję tylko, bo zrobiłem jej kilka ujęć. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabryśka Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 spoko to tylko status page - nic nie namieszasz tryb servisowy - w małych HP brak takowego. info jest takie (to co wiem to napiszę): "drbinka" testowa DYSZ - KOLOROWEJ nie widać bo pusta - czarna Piękna 100% 11 - numer seryjny 13 - data uruchomienia = 16 rok i 232 dzień .......czyli 1990 + 16 = 2006 oraz 232 dzień roku = coś około 20 września .......To otaki "MYK" dla tych co gwarancję by chcieli sobie "wydłużyć" 14 - to numer FirmWare - czyli bios version. 21 - to ilość wydruków - 1337 stron - prawie 3 paczki papieru 41-45 - kody ostatnich błędów 51-57 - opis lewego kardridża - KOLOR 51- TYP - 1 - to KOLOR 52- to jego NUMEREK IDENTYFIKACYJNY E-F powyżej to wykres poziomu ZUŻYCIA - kolor jest PUSTY 61-67 opis PRAWEGO kałamarza 61 - typ 0 to czarny - 2 to PHOTO 62 - identyfikator E-F jak wyżej Empty/Full 71 - ilość zużytych kałamarzy kolorowych - na razie 1 szt od nowości 72 - j/w CZARNYCH 73 - j/w PHOTO UWAGA - jeśli regenerujesz swoje głowice to ich nie zlicza wielokrotnie Uwaga 2 - jeśli wydrukowałeś 1300 stron na 3-ech tuszach o wydajności 250 kartek ...............to na 100% stosujesz regenerację - To drugi "MYK" gwarancyjny. 100 - to jakieś tam dane typu Memory Dump. ole co i jak tu czytać nie wiem. Tyle informacji posiadam i dzielę się z WAMI NIMI A że święta idą to Dużo JAJ wam życzę ale w Koszyczku a nie "na biurku". POZDROWIONKA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...