Bikert Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Czy ktoś może mi powiedzieć, jaka jest różnica między tymi dwoma kabelkami?: Ten z większą ilością bolców działa. Z tym pierwszym są problemy. Po podłączeniu do telewizora nic nie ma. Dostępne są tylko te z mniejszą ilością bolców. Może ktoś wie, gdzie dostanę ten z większą ilością i z drugą końcówką czincz(nie mam pojęcia jak to się pisze :lol: ). Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Wtyczka nr 2 jest do przejściówki S-video-Composit A ta pierwsza to zwykły S-video :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Pierwsza wtyczka to S-VIDEO. Druga nie wiem ale zakladam ze jest wtyczka do VIDEO OUT do Radeon-a. W mojej GF4 z jednej strony mam wejscie do S-VIDEO a z drugiej mam specyficzna wtyczke ktora tylko pasuje do mojej karty. Powodem tego jest ze moja karta uzywa tego samego gniazdka do VIDEO-IN, VIDEO-OUT. Pewnie to samo jest z twoja karta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatboY Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Ehh pierwszą podłączysz GF - ki na svidio i na composit a radka pierwszą na svidio (tylko!) a drugą tylko na composit...... czyli tak jakby dwie przejściówki [jeżeli dasz pierwsza wtyczkę i composit bedziesz miał tylko czarnobiały ekran tak jest w moim przypadku :D] p.s. do radka powinieneś mieć tą drugą dołączoną :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Co to znaczy, że ten drugi kabel działa? Skąd go masz? Jeżeli dobrze widzę, to wtyk jest ośmiostykowy, więc do czego go podłączałeś, aby stwierdzić, że działa? I co to znaczy, że drugi kabel nie działa? Jak wygląda wejście w karcie graficznej? Ile ma otworów? Jeżeli ładujesz 4-stykowy wtyk do gniazda na większą liczbę styków, to raczej działać nie będzie. Do takiego gniazda potrzebna Ci jest przejściówka, z jednej strony powinna mieć wtyk odpowiedni do gniazda w karcie, a z drugiej rozgałęźnik: s-video + composite. Przejściówki dołączane są do kart. Dziwi mnie ten drugi kabel, wydawało mi się, że wtyki w przejściówkach do Radeonów mają albo 9 styków (taką mam), albo 7. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bikert Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Co to znaczy, że ten drugi kabel działa? Skąd go masz? Jeżeli dobrze widzę, to wtyk jest ośmiostykowy, więc do czego go podłączałeś, aby stwierdzić, że działa? I co to znaczy, że drugi kabel nie działa? Jak wygląda wejście w karcie graficznej? Ile ma otworów? Jeżeli ładujesz 4-stykowy wtyk do gniazda na większą liczbę styków, to raczej działać nie będzie. Do takiego gniazda potrzebna Ci jest przejściówka, z jednej strony powinna mieć wtyk odpowiedni do gniazda w karcie, a z drugiej rozgałęźnik: s-video + composite. Przejściówki dołączane są do kart. Dziwi mnie ten drugi kabel, wydawało mi się, że wtyki w przejściówkach do Radeonów mają albo 9 styków (taką mam), albo 7. Ten kabelek z ośmioma bolcami dostałem do swojego Radeona. Na nim wszystko jest ok. Ale chodzi o to, że kumpel ma Radka 9000 i na tym kablu z czterema bolcami nic nie działa(dostał go z kartą graficzną, więc powinno być wszystko ok). Sprawdzałem jego kabel u mnie na kompie i też nic nie ma. Poza tym zeszliśmy pół Wrocławie i nigdzie nie znaleźliśmy takiego kabla jak ta ósemka.:( Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Ten kabelek z ośmioma bolcami dostałem do swojego Radeona. Na nim wszystko jest ok. Ale chodzi o to, że kumpel ma Radka 9000 i na tym kablu z czterema bolcami nic nie działa(dostał go z kartą graficzną, więc powinno być wszystko ok). Sprawdzałem jego kabel u mnie na kompie i też nic nie ma. Poza tym zeszliśmy pół Wrocławie i nigdzie nie znaleźliśmy takiego kabla jak ta ósemka.:( Pozdrawiam Czekaj, czekaj. Nadal niewiele wiem. Kabel z ośmioma podłączasz do swojej karty. A druga końcówka tego kabla jak wygląda? I do czego ją podłączasz? Twój kolega ma na karcie zwykłe s-video i kablem s-video podłącza się do TV, tak? Do jakiego wejścia w TV? Jak mogłeś testować jego kabel na swojej karcie? O ile dobrze rozumiem, nie masz takiego wejścia. I dlaczego szukaliście kabla z wtykiem DIN-8 dla kolegi, który ma na karcie zwykłe s-video? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bikert Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Czekaj, czekaj. Nadal niewiele wiem. Kabel z ośmioma podłączasz do swojej karty. A druga końcówka tego kabla jak wygląda? I do czego ją podłączasz? Twój kolega ma na karcie zwykłe s-video i kablem s-video podłącza się do TV, tak? Do jakiego wejścia w TV? Jak mogłeś testować jego kabel na swojej karcie? O ile dobrze rozumiem, nie masz takiego wejścia. I dlaczego szukaliście kabla z wtykiem DIN-8 dla kolegi, który ma na karcie zwykłe s-video? Druga końcówka to czincz i podłączam go do telewizora pod AV. Jego kabel pasuje do mojego wejścia. Jak się porówna te dwie wtyczki, to one są podobne. Dwa górne bolce są w tym samym miejscu co czarny kawałek plastiku w pierwszej wtyczce. Boczne są w tym samym miejscu na obu kabelkach, a środkowych po prostu nie ma. Na zdjęciu tego nie widać, ale średnica tych wtyczek jest taka sama. Nie wiem jeszcze jakie wejście ma mój kumpel u siebie w kompie. Prawdopodobnie takie jak ja, bo na tym jego kabelku nie działa ani u niego, ani u mnie. Też podłączył to do telewizora. Wykrywa telewizor, ale nie ma obrazu. Ja mam u siebie to samo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrafi102 Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Rozwiazanie jest proste jak drut :) radeon ma wyprowadzone na wyjsciu osobno sygnał s-video i osobno composite video, dlatego kabel z osmiomam wtykami działa na twojepc.pl w recenzji radeona 8500 jest dokładny opis kabla które piny sa od czego , robiłem kilka kabli według ich schematu i wszystkie działaja bez problemu.Samego kabla nie kupisz nigdzie bo nietypowy trzba samemu kupic wtyczke i pobawic sie lutownicą :) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 To, że wtyk s-video da się wetknąć do gniazda w Twojej karcie, o niczym nie świadczy. Sygnał, który s-video chce odebrać, jest przekazywany w innych miejscach (innymi stykami). Może być na przykład przesyłany do tych wejść, które pozostają puste przy takim podłączeniu. Tu nie ma standardów i dlatego zawsze trzeba mieć oryginalne przejściówki. Szukacie dla kolegi kabla, a nawet nie wiecie, jakie wejście jest na jego karcie? Laboga. 1. Kolega sprawdza, jakie ma wejście. 2. Jak zwykłe s-video, takie samo, jak kabel (a to obstawiam przy 9000), to sprawdza jeszcze raz, czy na pewno nie działa. Mówisz, że telewizor wykryło. A uaktywnił go? (Na zielono :D ). Wybrał odpowiedni kanał w TV? Jeżeli tak, a nie działa, to trzeba szukać innego kabla s-video, a to akurat wszędzie dostaniecie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bikert Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Już kupił inny kabel S-Video i zmarnował kolejne 15 zł. Myślę, że tak jak napisał kontrafi102, będzie się musiał pobawić w lutowanie. Wielkie dzięki za pomoc. Będziemy walczyć. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 konrafi102 pisze o przejściówce dla 8500 z ośmiostykowym wyjściem. A 9000 Twojego kolegi raczej nie ma takiego wyjścia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bikert Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 konrafi102 pisze o przejściówce dla 8500 z ośmiostykowym wyjściem. A 9000 Twojego kolegi raczej nie ma takiego wyjścia.Muszę to sprawdzić. On jest mało kumaty i nie będzie wiedział o co chodzi. Na dzień dzisiejszy nie mam pojęcia jakie ona ma to wyjście. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gREG PG Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 ja mam od strony karty kabelek nr1 a do strony TV przejsciowke na Euro i wszystko oki..tzn..nie za bardzo-mam zaklocenia w postaci przesuwajacych sie obszarow (przez caky ekran), w ktorych wystepuja kolorowe krotkie paseczki - szcegolnie denerwujace gdy ogladam film i jest ciemne tlo...nie wiem za bardzo jak to usunac...jakies rady?? ktos mial do czynienia z takim paskudztwem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...