MarkPL Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Witam Chciałbym sie dowiedziec czy: Chce zrobic siec na 4 uzytkownikow. I jesli wszyzcy zaczna w jednakowym czasie sciagac np. jakies filmy to czy DLink 614+ z wlaczonym routerem podzieli pasmo ( w tym wypadku 512 kbps ) na cztery ( rowne czesci ) ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldwinc Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Ja mam ten router a AP ale on mi dzieli sieć w domu, między mną, siostrą i bezprzewodowo z notebookiem. U mnie raczej sieć się nie zatyka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 niehmm...zakladajac maxymalna przepustowosc od zewnetrznych klientow (przypuscmy przy sciaganiu filmow), jesli 4 osoby beda naraz sciagaly z tym samym priorytetem to powinien podzielic.....(chyba) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 No własnie, to jak to w koncu z tym jest ??? Do michalak, robiles testy na max sciaganie z kazdego komputera, co sie wtedy dzieje ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 testy zrobie niedługo poinformuje cię o wynikach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldwinc Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 niehmm...zakladajac maxymalna przepustowosc od zewnetrznych klientow (przypuscmy przy sciaganiu filmow), jesli 4 osoby beda naraz sciagaly z tym samym priorytetem to powinien podzielic.....(chyba) zakladajac taki scenariusz to jest to prawdopodobne... ale pytanie bylo czy podzieli na rowne czesci.. a tego nie zrobi bo niby jak... nie jest to zaden shaper z mozliwoscia plynnej i w szerokim zakresie 'regulacji' przepustowosci (nie ta klasa cenowa :wink: ) czy router z wyzszej polki z implementacja traffic shapingu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 oldwinc Nie zalezy mi zeby to było połaczone na równe częsci ale zeby to zostało podzielone ( a nie jeden ciagnie z prędkością 55 kB/s a drugi nie ma juz nic...) To jak, podzieli ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Podzieli pasmo bo dzisiaj robiłem testy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 michalak A jaki dokładnie masz router z AP :) ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 DI-614+ by Dlink Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Ufff To taki jak ja mam i bedę instalował. Wiec bardzo się cieszę ze podzieli po pół :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...