Skocz do zawartości
jareqsz

X38

Rekomendowane odpowiedzi

Brałbym tą:

http://www.ceneo.pl/1718828

Taniej w dodatku...

Zależało mi raczej na płycie która ma w swoich funkcjach 8 faz zasilania procesora, dwie karty sieciowe a także podwójny bios - aleten bios to chyba wiekszość płyt już posiada. Jesli to konieczne cenowo nie musi sie scisle miescic w tym przedziale który podałem.

Co myslicie o tej Gigabyte GA-X38-DQ6 ?- tyle że nie orientuje sie w jej cenie.

Edytowane przez jareqsz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależało mi raczej na płycie która ma w swoich funkcjach 8 faz zasilania procesora, dwie karty sieciowe a także podwójny bios - aleten bios to chyba wiekszość płyt już posiada. Jesli to konieczne cenowo nie musi sie scisle miescic w tym przedziale który podałem.

Co myslicie o tej Gigabyte GA-X38-DQ6 ?- tyle że nie orientuje sie w jej cenie.

Dość duże wymagania...

Nikt nie zadał pytania: do jakiego sprzętu potrzebujesz tej płyty?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dość duże wymagania...

Nikt nie zadał pytania: do jakiego sprzętu potrzebujesz tej płyty?

Potrzebuje jej do gainwarda hd4850gs i myśle że do Intela E5200 ponieważ na nic lepszego mnie na razie nie stać. A płyty potrzebuje lepszej płyty gdyż myśle ze w przyszłosci napewno bym wymienial procesor na c2d lub nawet c2q stąd te wymagania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie wymagania spełnia P5Q-E. Podwójny bios i 2 karty sieciowe. Cena troszkę ponad budżet - od 525 zł na allegro (nówka).

Mniej się grzejąca niż X38 i lepsze OC. Jeśli argumentujesz to pełnym CF - uwierz mi, nie wykorzystasz tego, prędzej wymienisz kartę na lepszą niż zainwestujesz w drugą. A jeśli już to 2x8 wystarczy, to jest PCI-E 2.0 o zwiększonej przepustowości, takie 2x16 w PCI-E 1.0.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie wymagania spełnia P5Q-E. Podwójny bios i 2 karty sieciowe. Cena troszkę ponad budżet - od 525 zł na allegro (nówka).

Mniej się grzejąca niż X38 i lepsze OC. Jeśli argumentujesz to pełnym CF - uwierz mi, nie wykorzystasz tego, prędzej wymienisz kartę na lepszą niż zainwestujesz w drugą. A jeśli już to 2x8 wystarczy, to jest PCI-E 2.0 o zwiększonej przepustowości, takie 2x16 w PCI-E 1.0.

Prawde mówiac na początku myslałem o tej płycie ale później pomyślałem o x38 z tego powodu ze wydawalo mi sie ze sa tansze .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem tego samego zdania co Gi3r3k. P5Q-E będzie lepsza niż takie X38. X38 brałbym tylko jak koniecznie chcesz mieć pełnowartościowe CF, a w większości przypadków lepiej kupić jedną dobrą kartę. W dodatku wady płyt opartych na X38 to często grzejące się mosfety i NB a w kwestii OC P45 potrafi więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi