jareqsz Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Jakie płyty z chipsetem x38 zasługują na polecenie przy ewentualnym kupnie? Cena jaka mnie interesuje to do 500zl jeśli w ogóle da się coś przyzwoitego kupić w tej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 http://www.allegro.pl/item600961075_plyta_...hz_oem_bcm.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kluzon Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Używana czy nowa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Ciężko w tej cenie coś nowego i porządnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kluzon Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 No właśnie :) ten asus co podałeś jest dobry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaVkA Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Ja polecam DFI LanParty DK X38 Heatpipe. Bardzo porządna płyta na tym chipsecie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareqsz Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Płyta ma być nowa. A może są jakies modele godne polecenia od gigabyta w tej cenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Skoro nowa, to weź, co zaproponował SaVkA. http://www.allegro.pl/item592879474_dfi_la...8_heatpipe.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Brałbym tą: http://www.ceneo.pl/1718828 Taniej w dodatku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareqsz Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 (edytowane) Brałbym tą: http://www.ceneo.pl/1718828 Taniej w dodatku... Zależało mi raczej na płycie która ma w swoich funkcjach 8 faz zasilania procesora, dwie karty sieciowe a także podwójny bios - aleten bios to chyba wiekszość płyt już posiada. Jesli to konieczne cenowo nie musi sie scisle miescic w tym przedziale który podałem. Co myslicie o tej Gigabyte GA-X38-DQ6 ?- tyle że nie orientuje sie w jej cenie. Edytowane 4 Kwietnia 2009 przez jareqsz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaVkA Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Ja przecież proponowałem nową płytę :D Oferta na PW to sklep a nie prywata :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zależało mi raczej na płycie która ma w swoich funkcjach 8 faz zasilania procesora, dwie karty sieciowe a także podwójny bios - aleten bios to chyba wiekszość płyt już posiada. Jesli to konieczne cenowo nie musi sie scisle miescic w tym przedziale który podałem. Co myslicie o tej Gigabyte GA-X38-DQ6 ?- tyle że nie orientuje sie w jej cenie. Dość duże wymagania... Nikt nie zadał pytania: do jakiego sprzętu potrzebujesz tej płyty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareqsz Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Dość duże wymagania... Nikt nie zadał pytania: do jakiego sprzętu potrzebujesz tej płyty? Potrzebuje jej do gainwarda hd4850gs i myśle że do Intela E5200 ponieważ na nic lepszego mnie na razie nie stać. A płyty potrzebuje lepszej płyty gdyż myśle ze w przyszłosci napewno bym wymienial procesor na c2d lub nawet c2q stąd te wymagania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Takie wymagania spełnia P5Q-E. Podwójny bios i 2 karty sieciowe. Cena troszkę ponad budżet - od 525 zł na allegro (nówka). Mniej się grzejąca niż X38 i lepsze OC. Jeśli argumentujesz to pełnym CF - uwierz mi, nie wykorzystasz tego, prędzej wymienisz kartę na lepszą niż zainwestujesz w drugą. A jeśli już to 2x8 wystarczy, to jest PCI-E 2.0 o zwiększonej przepustowości, takie 2x16 w PCI-E 1.0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareqsz Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Takie wymagania spełnia P5Q-E. Podwójny bios i 2 karty sieciowe. Cena troszkę ponad budżet - od 525 zł na allegro (nówka). Mniej się grzejąca niż X38 i lepsze OC. Jeśli argumentujesz to pełnym CF - uwierz mi, nie wykorzystasz tego, prędzej wymienisz kartę na lepszą niż zainwestujesz w drugą. A jeśli już to 2x8 wystarczy, to jest PCI-E 2.0 o zwiększonej przepustowości, takie 2x16 w PCI-E 1.0. Prawde mówiac na początku myslałem o tej płycie ale później pomyślałem o x38 z tego powodu ze wydawalo mi sie ze sa tansze . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 No jak widać nie... Bierz P45, nowszy i lepszy chipset. Ta płyta będzie do Quada idealna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareqsz Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 No jak widać nie... Bierz P45, nowszy i lepszy chipset. Ta płyta będzie do Quada idealna. Spoko. Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Jestem tego samego zdania co Gi3r3k. P5Q-E będzie lepsza niż takie X38. X38 brałbym tylko jak koniecznie chcesz mieć pełnowartościowe CF, a w większości przypadków lepiej kupić jedną dobrą kartę. W dodatku wady płyt opartych na X38 to często grzejące się mosfety i NB a w kwestii OC P45 potrafi więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...