millor Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 Do noteboka i na partycji jakiej fat32 czy ntcs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bany7 Opublikowano 30 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2002 Lepiej Win XP Pro i partycje NTFS szybciej wtedy chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 30 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2002 Pro oczywiście ma odblokowane niektóre funkcje w porównaniu do Home. Lepiej ...partycje NTFS szybciej wtedy chodzi.Pozwolę sobie mieć przeciwne zdanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cherry Opublikowano 30 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2002 Ale home sporo tańszy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 partycje NTFS szybciej wtedy chodzi. jest chyba trochę odwrotnie, przynajmniej tak zawsze myślałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bany7 Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 U mnie na NTFS Win XP szybciej chodzi niz na FAT32 , a poza tym na partycjach NTSF masz wieksze mozliwosci ustawien zabezpieczen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 U mnie na NTFS Win XP szybciej chodzi niz na FAT32 , a poza tym na partycjach NTSF masz wieksze mozliwosci ustawien zabezpieczen. co do zabezpieczeń to masz racje, ale u mnie w Win2000 Fat jest jednak dużo szybszy niezbadane są wyroki Microsoftu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steeler Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 Do noteboka i na partycji jakiej fat32 czy ntcs Ja proponuje WinXp Home, chyba ze bawisz sie zdalnym sterowanie kompa, albo tez masz w nim 2 procesory. Te funkcje, ktore umozliwia wersja Home nie sa przydatne zabardzo zwyklym uzytkownika, a co dopiero w komputerach przenosnych... NTFS ma wieksze mozliwosci zabezpieczania i szyfrowania danych. WinXP jednak chyba z nim lepiej pracuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 w kolejnosi jest najszybszy fat16 fat32 ntfs a szybciej pracuje tyko pozornie poniewaz ma domyslne wlaczone indexowanie co pozwala szybciej przemieszczac sie pomiedzy plikami ale i tak jest sporo wolniejszy przy operacjach typu copy delete )) i odczujesz spadek mocy jesli bedziesz mial plik stronicowania na takiej partycji! ja jestem za PRO nielubie jak mi sie ogranicza mozliwosci dzialania!!! a systemy sa identyczne wiec do ciebie nalezy wybor czy chcesz okrojona wersie czy pelna!? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 Lepiej Win XP Pro i partycje NTFS szybciej wtedy chodzi. Ze jak !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! czlowieku wez sobie przegraj z partycji na partycje filmik jak masz Fata , a jak masz NTFS . I wtedy sie odzywaj , jedyna rzecza ktora , przemawia za NTFsem, to fakt ze jest duzo bardziej bezpieczny . A jezeli chodzi o system nie ma az tak wielkiej roznicy . Aha mozna zrobic jeszcze cos takiego, ze na glownej partycji dasz ntfsa , a na tej ktorej bedziesz uzywal do np trzymania divxa badz gier dac Fata , oczyswiscie wszelkie dokumenty powinny lezec na ntfs . Arek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 ZADEN !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macho Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 Windows XP pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 Win XP pro i home to dokladnie to samo. 30 minut zabawy w rejestrze i z home masz zrobione pro. A ile kasy oszczedzasz! A co do partycji... ntfs jest bezpieczniejszy, a to jest najwazniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bany7 Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 Lepiej Win XP Pro i partycje NTFS szybciej wtedy chodzi. Ze jak !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! czlowieku wez sobie przegraj z partycji na partycje filmik jak masz Fata , a jak masz NTFS . I wtedy sie odzywaj , jedyna rzecza ktora , przemawia za NTFsem, to fakt ze jest duzo bardziej bezpieczny . A jezeli chodzi o system nie ma az tak wielkiej roznicy . Aha mozna zrobic jeszcze cos takiego, ze na glownej partycji dasz ntfsa , a na tej ktorej bedziesz uzywal do np trzymania divxa badz gier dac Fata , oczyswiscie wszelkie dokumenty powinny lezec na ntfs . Arek Nie wiem jak jest z przegrywaniem plikow na partycjach NTFS bo nie mierzylem czasu , ale Win XP po zmianie z partycji FAT 32 na NTFS wgrywa mi sie szybciej wiec cos z tym NTFS u mnie mosialo zmienic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 A jaki notebok :?: :?: :?: ========================= Dobrym i tanim systemem jest Linux lecz wymaga pewnych umiejętności to nie Win9x ani WinXP ========================= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 win xp na ntfs ps. na fat szybciej chodzi ale.... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 gdzies juz to pisalem ale zrobie to z dobroci serca jeszcze raz Dysk testowy IBM ic35 40GB dwie partycje systemowa i na dane 3.5gb i 36.5gb system plikow (3.5gb)=fat16 pusta 28 000..... z danymi(1gb wolnego) oscyluje 26 000~27 000..... partycja (36.5gb)=ntfs pusta 27 000 z danymi jakies 50% wolnego 11 000~14 000 wynik z sandry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 ZADEN :!: w notebokach zwykle jest malo ramu a winda XP na starcie wsiaka 128 :) wiec to sie mija z celem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bany7 Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 ZADEN :!: w notebokach zwykle jest malo ramu a winda XP na starcie wsiaka 128 :) wiec to sie mija z celem :)Kumpel ma IBM 256 MB RAm i Win XP smiga az milo :D .Stare laptopy owszem maja malo ramu ale nowe to prawdziwe maszyny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 256 zgadza sie , ale nie 128 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 xp pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...