andrearan Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Witam, zastanawiam się nad 3 płytami głównymi i nie mogę się zdecydować, ktora jest lepsza Biostar TA790GX a2+ (słaba integra 64mb, lecz tańsza) AsRock AOD790GX (integra 128mb, droższa) Gigabyte GA-MA790X-UD4 (dobre chłodzenie, cena taka sama jak AsRocka) Do tej konfiguracji: AMD Phenom II X3 720 /2.8GHz, 95W, BOX, Black, AM3/599 zł Wentylator:-- Płyta główna:-- Pamięć RAM:OCZ 4GB (2x2GB) PC800 CL4 Reaper260 zł Druga pamięć RAM:-- Dysk twardy:Western Digital 320GB 7200rpm 16MB cache SATAII [3200AAKS]190 zł Zasilacz:BeQuiet StraightPower E6 400W255 zł Karta graf. GTX 260 Chciałbym jeszcze się spytać czy ten zasilacz wystarczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 (edytowane) Zasilacz wystarczy bez problemu. Gigabyte będzie chyba najlepszy z tego. Edytowane 4 Kwietnia 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kluzon Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Ja też bym brał Gigabyta. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Z tych 3 Biostar i Gigabyte mają najlepsze OC, Gigabyte jednak wygląda trochę lepiej i właśnie jego bym brał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cor3y Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 (edytowane) Też się przymierzam do wymiany platformy na AMD i właśnie brałem pod uwagę dokładnie te same płyty. Jednak Gigabyte GA-MA790X-UD4 u mnie zwyciężył z kilku powodów. 1 - nigdy żaden Gigabyte mi się nie popsuł; 2 - chłodzenie na mosfetach (Biostar i ASrock tego nie mają), dzięki któremu OC powinno być lepsze (planuję posadzić na płycie PII 940 Black Edition); 3 - dobre recenzje na necie. Edytowane 4 Kwietnia 2009 przez Cor3y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrearan Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Dokładnie, tylko, że ja mam Asusa i też z nim problemów nigdy nie miałem, no ale na am2+ Asus nie ma za bardzo oferty. Chyba jednak zdecyduję się na Gigabyta. Dzięki wszystkim za rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maxsp2 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Ja też jestem za GAMA790XUD4. Fajne oc na niej mozesz zrobic a wszczególnosći na reaperach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Ja także zamawiam właśnie nowe części i zdecydowałem się postawić komputer na Gigabyte GA-MA790X-UD4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...