maros1032 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 (edytowane) mam w domu dwa komputery , mam rozdzielony internet 1mb ,przez router bezprzewodowy.jeden komputer jest połączony kablem z routerem, a drugi przez karte sieciową bezprzewodową, i wszystko pięknie działało, dzisiaj musiałem formata zrobić na obu komputerach , na pierwszym wszystko ok,a na drugim gdy chcę wyszkuać sieci bezprzewodowe to nie moge , bo pisze ze windows nie jest skonfgurowany czy jakoś tak, zainstalowałem więc sterowniki od karty sieciowej i sie automatycznie połączyła z pobliską szkoła(oczywiście zaraz sie rozłączyłem bo to nielegalne), a jak chcem wyszukać jakąś sieć to ten sam problem co przed zainstalowaniem sterów.pomocy dodam co dokładnie wtedy pisze: system windows nie moze skonfigurowac tego połaczenia bezprzewodowego jesli masz inny program do konfigurowania tego połączenia internetowego użyj tego oprogramowania jezeli chcesz uzyć systemu winows do skonfigurowania tego połączenia bezprzewodowego kliknij przycisk "zmień ustawienia zaawansowane,kliknij karte sieci bezprzeowodowe a następnie zaznacz pole wyboru"uzyj systemu windows do konfiuguracji ustawień sieci pezprzeodowej gdy wykonouje to jest identycznie to samo Edytowane 4 Kwietnia 2009 przez maros1032 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mensir67pl Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 bo pisze ze windows nie jest skonfgurowany czy jakoś tak, co dokładnie pisze tu 'wróżbitów' brak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 chcemchcę http://www.ezlan.net/wzc.html pewnie o to chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maros1032 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 usluga jest uruchomiona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Masz zainstalowany Service Pack 3 jeśli chodzi o windows xp? Bez tego windows nie obsługuje chyba wszystkich typów szyfrowania, np WPA2. Jeśli takie masz ustawione na routerze to może być problem z wyszukaniem sieci. Wejdź w panel administracyjny routera z komputera podłączonego kablem i wyłącz na próbę szyfrowanie dla wifi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maros1032 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 od zawsze miałem sp2 na obu komputerach,ii nie wiem dlaczego miało byc teraz inaczej, mimo to spróbuję ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Szyfrowanie WPA2 może być w sp3 lub w oprogramowaniu "dodanym" ze sterownikami wifi, mogłeś mieć inne sterowniki wifi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maros1032 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 wyłączyłem i znów to samo, dodam że przed formatem karta wyszukiwała ponad 6 sieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mensir67pl Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 wyłączyłem i znów to samo, dodam że przed formatem karta wyszukiwała ponad 6 sieci. możne gniazdo RSMA się odlutowało możne pin się cofną w gnieździe antenę masz krotka czy na kablu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 wyłączyłem i znów to samo, dodam że przed formatem karta wyszukiwała ponad 6 sieci.Wyłączyłeś szyfrowanie na routerze? Po wyłączeniu szyfrowania wykryto Twoją sieć (router)? Spróbuj inne sterowniki zainstalować do karty wifi. Karta wifi jest włączona, to komputer stacjonarny czy laptop? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maros1032 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 tak wyłaczone jest,komputer stacjonarny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Sprawdź we właściwościach połączenia wifi czy masz zaznaczoną opcję "użyj systemu windows do konfiguracji tego połączenia" (lub podobnie jest to opisane). Jeśli nie masz zaznaczonej tej opcji, to powinieneś mieć jakiś inny program do konfiguracji sieci, odszukaj go i spróbuj użyć. Jeśli zaznaczałeś "użyj systemu windows do konfiguracji tego połączenia" to sprawdź czy ustawienia są zapamiętane. Możesz odinstalować sterowniki wifi i zainstalować inne, instalując same sterowniki, bez menedżera połączenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...