Caparzo Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 (edytowane) Witam, mam ta nagrywarke z 2 miesiace, do tej pory nie musialem odczytywac plyt, tylko nagrywalem, az do dzisiaj, kiedy to chcialem zgrac cos z pewnej plyty. Wkladam ja, w Komputer zmienila sie po 3-4 sekundach ikonka napedu na plytke, czyli, ze cos jest w srodku, ale na tym koniec, autoodtwarzanie to windowsowe, ktore pyta co zrobic sie nie pojawilo, jak klikam prawym i daje Otworz, to pokazuje, ze w srodku nie ma plyty i po sekundzie sie wysuwa naped. nagrywarka: Napęd dysków optycznych HL-DT-ST DVD-RAM GH22LS30 ATA Device (DVD+R9:16x, DVD-R9:16x, DVD+RW:22x/8x, DVD-RW:22x/6x, DVD-RAM:12x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM) (z Everesta info) i jest napisane ATA Device, a ona jest pod SATA. Z nagranymi przy jej uzyciu plytami nie mam najmniejszych problemow. System - Windows Vista Ultimate x64 Mobo - Asus p5q pro Moze gdzies w biosie musze cos zmienic, albo cos? Bo nie mam pojecia co moze byc nie tak. Oh, no i oczywiscie probowalem odczytac najrozniejsze plyty, stare, nowe, cd, dvd, ciagle to samo. Edytowane 4 Kwietnia 2009 przez Caparzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caparzo Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Wiem, ze tego nie lubicie, ale sprawa naprawde pilna. UP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...