jarekxzz Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 (edytowane) Ostatnio mam chrapke kupić coś do opalania dosowo/windowsowych gierek z lat 90' włączając te z 3dfx. Niby można to robić na obecnym pc ale bugi, problemy itepe... Potrzebuje pomocy do wyboru sprzętu : -cdrom -mobo -gfx(voodoo tylko jakie) -dzwiek -zasilka -hdd -procek ma to to współgrać z OS'em i gierkami typu np : carmageddon, atlantis 1/2, clash itepe... No i jakiego OS'a na to wrzucic 98 czy 95 ? Edytowane 4 Kwietnia 2009 przez jarekxzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeDpl Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Allegro. IMHO DOSBOX lepiej się sprawdzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Jak chcesz mieć możliwie wysoką kompatybilość, to szukaj klasycznego Voodoo 1, bo np. z Rush różnie bywało. Nie musi być to żadna firmowa karta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Mam takiego klasycznego starego sprzęta do starych gierek. płyta - i440BX Shuttle Hot661p proc - P2 350 RAM - 128MB PC133 graf - VOODOO2 12MB + Intel 740 HDD - WD 10GB OS - Win98 SE + SP 2.1b Chodzi wyśmienicie :) W atlantis i carmageddon grałem kiedyś na podobnym i nie było problemu. Obecnie na staruszku pocinam w Blood2, Unreal i też miodzio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...