Hegelek Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Witam. Problem jak w temacie - czy karty SD nadają się do dłuższego trzymania danych (np. 10 lat). Wiem, że producenci podają, że karty powinny wytrzymać długo i jedynie co je ogranicza to cykle zapisu, ale czy naprawdę tak ejst?. Szukałem w necie, jednka nie mogłem znaleźć jednoznaczje odpowiedzi. Z góry dziekuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Witam. Problem jak w temacie - czy karty SD nadają się do dłuższego trzymania danych (np. 10 lat). Wiem, że producenci podają, że karty powinny wytrzymać długo i jedynie co je ogranicza to cykle zapisu, ale czy naprawdę tak ejst?. Szukałem w necie, jednka nie mogłem znaleźć jednoznaczje odpowiedzi. Z góry dziekuję. Zawsze możesz raz na 3 lata skopiować na dysk, format karty i z powrotem na kartę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Producenci kości flash podają gwarantowany czas przechowywania danych jako 10-20lat po jednokrotnym zapisie - każdy następny ma coraz mniejszą wytrzymałość. Wykres czas vs ilość zapisów mniej więcej wygląda jak f(t)=1/(k*t). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...