z3l Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Pieknego pewnego dnia, siedzac sobie przy kompie i ogladajac film, moj ekran nagle zamienil sie w zbiorowisko roznokolorowych paseczkow, po chwili monitor sie wylaczyl i zwiecha. Restart, przy wlaczaniu system to samo. Wylaczenie kompa na minute, przez tydzien nic, ok - czasami sie zdarza ze komputrowi cos odwali. Dzien wczorajszy - Wlaczam Empire Earth III, najnizsze detale, gram chwile i efekt taki sam. Proba wlaczeniu system spelzla na niczym, po 10 razie sie poddalem bo chwile po zaladowaniu sie windowsa ekran zamienial sie w paski i tyle. Bios, ladowanie sie windowsa - wszystko normalnie, ekran zapraszamy tez. System awaryjny - o dziwo calosc smigala normalnie, odinstalowalem wiec riva tuner (myslalem, ze moze przedobrzylem z oc), wlaczam kompa normalnie - still nothing. Jeszcze jedna proba, tym razem odinstalowalem sterowniki - bangla jak talala. Zainstalowalem najnowsze stery, chwile chodzilo bez zwiechy zadnej, po 3 czy 4 godzinach znowu wlaczylem EE3. Efekt ten sam, z tym ze... teraz sie w ogole nie wlacza obraz, diodka od monitora mi tylko miga i ciemnosc widze. Jade na drugiej grafice aktualnie, jakiejs starej. Spalilem? Patrzylem na temperatury - w idle bylo 49*, ile gra mogla ja podniesc, 20 stopni gora? Przeciez to za malo... Z zasilaczem cos nie tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Jaki sprzęt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z3l Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Blah, sorry zapomnialem ze zdenerwowania Zasiłka: OCZ SilentXtreme 500W Procek: Pentium IV 2,8ghz Karta: Asus A6800XT 256/256 (teraz radeon 9200) Ramy: 1,5gb twinmos/kingston/corsair Płyta: Intel RockLake D865PERL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Mogło się popsuć od kurzu albo ze starości - bywa. Obejrzyj dokładnie grafę czy nie ma jakichś osmaleń (mogą być ale nie muszą). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z3l Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Ona ma maks trzy lata, kupowalem ja od jednego z uzytkownikow od nas, dzialala bez zarzutu. Staram sie dmuchnac raz na jakis czas w radiator zeby sie przeczyscila, mam nv silencera na przodzie a zamiast backplate'a mam ten oryginal miedziany od asusa. Osmalen nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Kondensatory całe? Obejrzyj miejsce wokół złącza na mobasie szczególnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z3l Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Jak wyglada 'niecały' kondensator? Podmuchalem troche zeby z kurzu przeczyscic przy wlaczonym kompie w okolicach grafiki i sie zresetowal. Drugi raz juz mi sie ta sztuczka nie udala, a tamta karta jak nie dzialala tak dalej nie dziala. Jezeli sprawdzilbym karte u kogos innego i by dzialal, to mam rozumiec ze mobo mi siada? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 (edytowane) Znaczy, czy nie wylane Gdyby nie działało na innej grafie, to owszem, padło mobo. Edytowane 5 Kwietnia 2009 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z3l Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Nie, zaden nie jest wylany :) Sprobuje gdzies dzisiaj karte zaniesc i sprawdzic, dam potem znac. Wlasciwie, ile by kosztowal taki najtanszy zestaw: plyta s.775, troche ramu i jakas grafika na pci-e zeby dalo sie w nowsze tytuly zagrac na chociaz najnizszych detalach? Rozumiem, ze plytka z 775 daje spore pole do popisu, bo nie musialbym wymieniac jeszcze procka, a karte graficzna i procek bedzie mozna w kazdym momencie dokupic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Jak to nie wymieniac procka? A czasem nie masz teraz s.478? plyta gigabyte na chipsecie p31 (nie pamietam modelu) tez na allegro jakas upolowac skoro plyta to i ram - 2gb ddr2 800mhz mozna miec ponizej 100zl do tego uzywany pentium dual core (nie pentium D bo to co innego!) np E2180 mozna ponizej 200zl upolowac a wydajnosc bedzie mial duuuzo lepsza niz Twoj P4 i jakas karta graficzna zaleznie od kasy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Musisz wymienić procek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z3l Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Prawda, doczytalem potem. Wlasciwie na glownej ten zestaw do 1400 jest ok nawet. Znajdzie sie jakis zamiennik tego mobo zeby byl ze zintegrowana grafika jakas? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 A po co integra? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z3l Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 bo wydanie 700zl na plytke, procka i ramy nadszarpnie wystarczajaco moj budzet i juz nie bede mial kasy na grafe, a na pci-e nie mam zadnej na zbyciu :) oczywiscie jezeli plyta ma kosztowac 100zł drozej przez te integre, to znajdzie sie jakas inna juz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Integry na płytach intela to porażka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...