SABI Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Witm wszystkich! Mam problem z wyborem kary graficznej proszę o poradę: Waham się miedzy następującymi modelami: GeForce with CUDA GTX 260 Gainward 896MB (PCI-E) (Core216) GoldenSample VS Radeon 4850 Gainward 1 GB 2xDVI (PCI-E) GoldenSample. Wydajnościowo widzę że GTX jest lepszy lecz martwi mnie moc mojego zasilacza. Aktualnie posiadana konfiguracja: DualCore Intel Pentium E5200, 2500 MHz Gigabyte GA-EP35-DS3L 2x2GB GeIL CL5-5-5 DDR2800 ASUS X1950 256MB SB LIVE 5.1 Dysk nr 1 - WDC WD800JB-00ETA0 (74 GB) Dysk nr 2 - WDC WD5000AAKS-00A7B2 (465 GB) Nagrywarka: HL-DT-ST DVD-RAM GH22LP20 4xWentylator 90 mm Chieftec GPS-400AA-101A 400W Obudowa - Chieftec DG-01B-D Black Dragon Proszę o pomoc czy mój zasilacz pociągnie tą konfigurację po wymianie karty graficznej i ewentualne sugestie co do wyboru nowej karty za max 900pln w komputronik lub proline. Z góry napiszę że nie bawię się w OC. Priorytetem jest stabilna praca kompa. I jak jakościowo na dzisiejsze czasy prezentują się karty Gigabyte, kiedyś miałem GF 7600 z Gigabyte 3 razy był w serwisie z czego raz wymieniony na nowy i ciągle się psuła dopiero po wymianie na obecnie posiadanego radka kłopoty zniknęły, jednak kusi 3-letnia gwarancja tego producenta. Pozdrawiam i z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Bez OC nie odczujesz różnicy pomiędzy kartami. Szybszy jest GTX oczywiście, ale zasilacz może mieć zadyszkę. Podkręć proca - masz możliwości do tego! Z Gigabyte'ami jest słabo - jedna z najbardziej psujących się marek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Brałbym Gainwarda HD4870 1GB GoldenSample. Zasilacz da radę. Procesor będziesz musiał podkręcić, bo inaczej będzie ograniczał kartę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...