TomekB Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Witam Sąsiad miał problem z wolno działającym windowsem xp na swoim laptopie, wiec poprosił mnie o pomoc. Postawienie windy od nowa nie wiele dało, wiec przyjrzałem sie dyskowi twardemu. S.M.A.R.T ok, Bad Blocków brak. Jednak testy wydajności chyba nie wróżą temu dyskowi zbyt długiego żywota. Dysk to Hitachi 60GB 4200rpm 8MB cache ATA. Testowany na laptopie oraz na moim stacjonarnym komputerze. Dysk formatowałem, kasowałem czyściłem itp. bez zmian. Wiem, że to tylko 4200rpm, ale mimo wszystko chyba coś mu dolega. Jakieś sugestie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 przewal mhdd inaczej sie nie da dowiedfziec czegos wiecej....testerki transferu nic nie mowia procz spadkow - a najlepiej czysc go ostro pod mhdd i to ze 4 razy moze mu pomoze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...