IRZYN Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 AMD k6/2 No wiec dałem 5,5x100 i win sie nie ładuje a na 5x100 jest ok Co zrobić czyżby podwyżyc napiecie........???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 Na plycie sa zworki (chyba...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IRZYN Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 SIE pytam co mam zrobić tak są zwory Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 Czyli komp się uruchamia tylko Windows się nie włącza? Lepsze chłodzenie+wyższe napięcie dla procesora proponuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 zworki...... albo przejsciowka z regulacja napiecia :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 zwieksz napiecie(zworki albo bios) i kup dobry cooler (do K6 polecam WC strasznie sie grzeja) i powinno byc ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 j/w napiecie do gory sprobuj tez zdjac blache co oslania chipa proca a co do wc to tez ciekawy pomysl koledze sporo poszlo dziekii takiemu chlodzeniu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IRZYN Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 NO wiec na 500mhz chodzi zachciało mi się więcej więc dałem 550mhz(więcej na tej płycie na tym procku sie nieda) i się windows nie odpalił podwyzszyłem napięcie (już się odpalił) ale coś się wieszał wieć jecze dałem 0,5volta więcej i narazie chodzi DAjcie jakies nazwy programów gdzie mógłbym przetestować kompa] >.>>>.>>>.>>>. a tak poza tym to był muj pierwszy raz(hm jak to brzmi) w te klocki więc wszystim thx za rady naprawdę się przydały. pozdr. nara. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 NO wiec na 500mhz chodzi zachciało mi się więcej więc dałem 550mhz(więcej na tej płycie na tym procku sie nieda) i się windows nie odpalił podwyzszyłem napięcie (już się odpalił) ale coś się wieszał wieć jecze dałem 0,5volta więcej i narazie chodzi DAjcie jakies nazwy programów gdzie mógłbym przetestować kompa] >.>>>.>>>.>>>. a tak poza tym to był muj pierwszy raz(hm jak to brzmi) w te klocki więc wszystim thx za rady naprawdę się przydały. pozdr. nara. zapentluj 3dmarkiem albo hot cpu albo cpu stability Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 NO wiec na 500mhz chodzi zachciało mi się więcej więc dałem 550mhz(więcej na tej płycie na tym procku sie nieda) i się windows nie odpalił podwyzszyłem napięcie (już się odpalił) ale coś się wieszał wieć jecze dałem 0,5volta więcej i narazie chodzi DAjcie jakies nazwy programów gdzie mógłbym przetestować kompa] >.>>>.>>>.>>>. a tak poza tym to był muj pierwszy raz(hm jak to brzmi) w te klocki więc wszystim thx za rady naprawdę się przydały. pozdr. nara. Ty poważnie mówisz że dałeś = 0,5V 8O ,a wsześniej piszesz że już zwiększyłeś napięcie(czyli przynajmniej o 0,1v).Więc obecnie masz już przynajmniej = 0,6v 8O Nie chce nic mówić ale ten twój proc na takim napięciu za długo nie pochodzi.Chyba że masz WC(w co wątpię). A jeszcze nie masz możliwości dać magistrali większej niż 100??? Bo jak nie to radzę żeby ci wszystko chodziło jako 500. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 te K6 tak maja ze lubia duze napiecie. ktos na tym forum kiedys mowil ze podniusl napiecie cos o 2V na K6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 tak krec go krec ash przekrecisz :) amd k62 to proce uwielbiajace sie palic kolega spalil 350 jak ja pusil na 450 windows chodzil idealnie nic sie nie wieszalo az nagle blue screen i po procku co do napiecia tesh nie jestem optymista - predzej czy poozniej poojdzie z dymem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 to jets ryzyko zawodowe:) kazdy overclocker musi sie z tym liczyc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 ja mialem k6-2 400 i puscilem go na 500, chodzil tak ponad pol roku bez problema. (dalej u kogos chodzi, bo opchnalem) Na 550 tez dawalem ,ale w windzie sie wieszal. cooler mialem od celerona a na tym przejsciowka zrobiona z tektury na wentyl 80x80 mm :). Mysle sobie ze przy dzisiejszych coolerach poszelby te 550 MHz.Na 525 MHz tez szedl stabilnie,ale mnie to nie satysakjonowalo bo szyna byla 95x5.5. a przy 500 byo 5x100. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 te K6 tak maja ze lubia duze napiecie. ktos na tym forum kiedys mowil ze podniusl napiecie cos o 2V na K6 Coś Ci się chyba pomyliło. Primo: żaden K6 tego nie wytrzyma, secundo: Która płyta Socket7 dawała 4,2V? No, chyba że te starsze.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 no moze i ciut przekoloryzowalem (a moze nie) ale 3 z duzym hakiem na pwewno Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 te K6 tak maja ze lubia duze napiecie. ktos na tym forum kiedys mowil ze podniusl napiecie cos o 2V na K6 Coś Ci się chyba pomyliło. Primo: żaden K6 tego nie wytrzyma, secundo: Która płyta Socket7 dawała 4,2V? No, chyba że te starsze.. Jak się nie mylę to bez żadnych modów można max. uzyskać 3,52v.Ale bez wc I najlepiej peltiera to chyba by tez procek długo nie pochodził. Słyszałem żę niektórzy puszczali k6-2 na ok.2,9 ale to już WIELKIE ryzyko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IRZYN Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 sorry poprawka nie podniosłem o 0,5v a o 0,1v (zdarza się) a tak pozatym to proc na 550 sie szybko wiesz wiec narazie chodzi na 500mhz przy napieciu 2,4V i jest ok narazie wiecej nie daje ale po sprawieniu sobie lepszego coolerka coś pokombinuje (narazie mam od athlona jakis no name) A co do spalenia to w zyciu kazdego "podkrecacza" musi sie cos ciekawego zdarzyć zresztą szczególnie się tym kompem nie przejmuje bo po wakacjach DURON do domu zawita. nara Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...