Skocz do zawartości
suhmih

Enermax Infinity 720w Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wlasnie sie pozbylem OCZ stealthxwatts 600W poniewaz byl zbyt glosny. Znalazlem na ebay aukcje Enermaxa Infinity 720W prawdopodobnie pojdzie tanio poniewaz koles pisze ze komputer mu sie wogole nie uruchamia, pisze ze jest przekonany ze zasilacz dziala ale ten model zasilacza ma niby problemy z kopatybilnoscia z niektorymi komputerami? Jak to pierwszy raz przeczytalem pomyslalem LOL jak moze zasilacz nie byc kopatybilny z kompem? rozumiem ze stare AT a ATX.

Czy ktos moze mi napisac czy warto sie nim zainteresowac czy olac to?

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?Vie...em=270367846381

Po drugie czy Enermax Noisetaker 600W pociagnie 4870x2 + quada ? grafika i cpu na wodzie z podbitymi mocno napieciami plus oczywiscie max OC?

Edytowane przez pier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdarza się, że zasiłka czasami ma problemy przy specyficznej płycie :wink: Czy koleś kłamie tego nie wiem, ale wiem jedno zasiłka mocna jak skała, ogólnie ciężko będzie ją zajeździć :) Ale z tego co widzę chyba poszła :unsure:

Noisetaker'a odpuść, wiekowa konstrukcja i może mieć duże problemy z tak nowoczesną/prądożerną konfiguracją :wink:

Jeżeli szukasz bardzo cichej zasiłki, a konfig jest tak prądożerny to ciężko Ci będzie znaleźć coś zadowalającego. Masz dwie opcje, jedna kupić jakiegoś potwora o wysokiej sprawności i zrobić swapa na wentyl puszczony na 5V (Blue ma szefa 1,2kW tak zmodyfikowanego) lub kupić gotowe rozwiązanie. Tutaj możesz szukać Enermax'ów. Seria Modu/Pro+82 jest całkiem całkiem i nowa Revolution, ale tu już wchodzimy w dość poważne sumy :wink: Ostatnimi czasy Seasonic wypuścił nowe zasilatory, seria M12D. Ztcw mocniejsza wersja 850W do 400W jest niesamowicie cicha, ale to już też cena trochę wyższa :wink: pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki ,za dwa dni konczy sie aukcja na 620hxeu corsaira, koles mi napisal ze go mial od prawie 1,5 roku ze sprzetem

C2D E8500/Sapphire4850

C2D E8500/EVGA GTX260 216Core

C2Q Q9550/EVGA GTX 260 216Core

C2Q Q9550/Zotac GTX285

nie dostal za bardzo po doopie ten zasilacz? czy spokojnie moge go brac? w sumie zostalo mu jeszcze ponad 3 lata gwary...

jest jeszcze:

http://cgi.ebay.co.uk/1000W-PSU-with-Power...%3A1|240%3A1318

??

Edytowane przez pier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Corsair w sumie może by styknął, u mnie działa ok, ale nie ma za ciężko, bo maks co udało mi się obciążyć do testów to 350W, więc nie protestował. Jeżeli cena ędzie zadowalająca to można się skusić. Ten ostatni co podałeś cichy raczej nie będzie :wink: pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest jeszcze enermax infinity 650w ,w aukcji pisze ze po uruchomieniu kompa ma dwa sygnaly i koniec. Mowi ze nic sie spalilo ze da rade niby to naprawic . Ma ktos pojecie co to moze byc? Jesli plyta daje dwa sygnaly tzn ze zasilacz dziala czy raczej nie zupelnie? dodam ze cena bardzo atrakcyjna bo jakies 100zl na polskie

http://cgi.ebay.co.uk/ENERMAX-INFINITI-650...%3A1|240%3A1318

Edytowane przez pier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi