Jinks Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 (edytowane) Cześć, mam od pewnego czasu taki dziwny problem... otóż jak podłącze komputer do sieci lokalnej to Windows zaczyna wolniej działać. W szczególności jak chce uruchomić jakikolwiek program klikając na dokument tego programu, to uruchomienie programu niekiedy trwa nawet minute!!! A jeśli uruchomię najpierw program np. Word'a i wczytam do niego dokument wszystko jest w porządku - poniżej sekundy i mam dokument przed oczami. Problem znika gdy wyciągnę kabel sieciowy... Żeby było ciekawiej, w czasie tej minuty oczekiwania komputer nic nie robi... tzn. 99% proces bezczynności... wszystko wygląda jakby mu się nudziło, a ja czekam. Nie jest to odosobniony przypadek w naszej sieci lokalnej, na kilku innych komputerach również występuje ten problem, ale tylko na komputerach z WinXP SP2 i SP3. Może to jakiś wirus, ale testowałem kilkoma antywirusami i nic... Jeśli macie jakieś pomysły i sugestie to proszę o pomoc. Pozdrawiam, Jinks Edytowane 6 Kwietnia 2009 przez Jinks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...