Skocz do zawartości
ZicoPL

Ultralekki Notebook

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam mianowicie taki problem. Szukam Notebooka który wazy nie wiecej niz 1,5 kg i ma nie mniej niż 15 cali. Szukalem w googlach ale nic mi to nie pomogło. Czy istnieje taki model? Potrzebuje go gdyż dużo podróżuje i ciężki nie wchodzi w gre a duży ekran dlatego bo jest wygodny a nie jakas tam 13. Parametry nie sa istotne, ważne aby filmy mogły chodzić i przeglądarka internetowa.

------------------=Mam nadzieje ze ktoś mi odpowie nawet jak odp. bedzie negatywna=--------------------

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma raczej tak lekkiej piętnastki, jeżeli potrzebujesz dużej mobilności to moze MacBook Air? Cieniutki, aluminiowy i tylko 1.36kg.

Rozdzielczość taka jak w większości 15", 1280x800.

@down

Musisz wybrać, albo <1.5Kg albo 15". Niestety, takie są realia.

Edytowane przez Rikki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za szybką odp. ;) Potrzeba mi 15" gdyż na mniejszym ekranie (widzialem) nie zaciekawie sie oglada filmy. A ja w drogach czesto ogladam filmy :D A jaką najmniejszą wagę może mieć 15 (model)? Słyszałem że macbook air 15cali ma wyjsc le nie potwierdzone jeszcze to jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko licz się z tym, że w apple płacisz za firmę !! za tą cenę dostaniesz zaj@#$%ty odpowiednik "normalnej" firmy :) z parametrami o niebo lepszymi ;), czasami waga to nie wszystko i nie warto aż "tyle" za nią płacić....

tak w ogóle to leopard szybko Ci się znudzi... (jeśli lubisz bawić się systemem) i co przeinstalujesz na XP ? (ok, można) ale ja nie widzę w tym logiki :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego odrazu zrażasz go do MacBooka? Może go na to stać? Może chce zapłacić więcej za jakość, design i Leoparda?

Nie ma wątpliwości, że Zico mógłby kupić mocniejszy sprzęt za tę cenę, ale - jak sam powiedział - nie zależy mu na parametrach.

Piorytetem są waga i wymiary, czyli konkurencję dla Aira stanowi DELL Adamo.

Adamo, który ma trochę gorsze parametry, jest minimalnie większy i nie został jeszcze wydany.

» Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - Moje OT na temat Appla
Edytowane przez Rikki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko licz się z tym, że w apple płacisz za firmę !! za tą cenę dostaniesz zaj@#$%ty odpowiednik "normalnej" firmy :) z parametrami o niebo lepszymi ;), czasami waga to nie wszystko i nie warto aż "tyle" za nią płacić....

tak w ogóle to leopard szybko Ci się znudzi... (jeśli lubisz bawić się systemem) i co przeinstalujesz na XP ? (ok, można) ale ja nie widzę w tym logiki :P

nie tylko płacisz za firmę ale również za dobry i niezawodny sprzęt!! używam Macbooka od ponad pół roku i jeszcze mnie nie zawiódł - czego nie mogę powiedzieć o służbowej Toshibie:/ co chwilę się wiesza albo sporo ładuje cokolwiek:/

nie bardzo rozumiem dlaczego Leo miałby się szybko znudzić?? może nie potrafiłeś się bawić tym systemem, ponieważ wychowałeś się na Win i nie ogarniasz go tak dobrze ja Windowsa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie tylko płacisz za firmę ale również za dobry i niezawodny sprzęt!! używam Macbooka od ponad pół roku i jeszcze mnie nie zawiódł - czego nie mogę powiedzieć o służbowej Toshibie:/ co chwilę się wiesza albo sporo ładuje cokolwiek:/

nie bardzo rozumiem dlaczego Leo miałby się szybko znudzić?? może nie potrafiłeś się bawić tym systemem, ponieważ wychowałeś się na Win i nie ogarniasz go tak dobrze ja Windowsa...

bo ta niezawodność polega na prostocie, a wszystko co proste szybko się nudzi.... nie wiem na czym Ty się wychowałeś ale najbardziej niezawodnym systemem jest linux i co używasz go ? a może nie ogarniasz ?

p.s sorry za OT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi